HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde opleiding met € 10.000,- korting als subsidie

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied Bedrijfskunde
Opleidingsvarianten Avond, E-learning, Dag en Zaterdag
Accreditatie

Accreditatie Logo

Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

In de opleiding HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde combineert u bedrijfskunde, IT en techniek. U wordt opgeleid als professional waarbij u goed in staat bent om organisaties en bedrijfsprocessen efficiënter te maken. U wordt daarbij begeleid door ervaren topdocenten uit het werkveld. Met deze ­praktijkgerichte opleiding legt u een stevig ­fundament voor uw verdere loopbaan. Zeer aantrekkelijk is dat dit programma deel uitmaakt van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. U ontvangt daarom maar liefst € 10.000,- korting indien u ervoor kiest om dit programma te volgen met een voucherkorting vanuit de overheid. 

Subsidie

De overheid stimuleert deelname aan technische HBO Bacheloropleidingen. Op basis van voldoende studievoortgang ontvangt u per half jaar € 1.250,- aan subsidie als scholingsvoucher van het ministerie van OCW.Dat bedrag loopt op tot € 10.000,- voor uw gehele bacheloropleiding. Daarmee kunt u met een aanzienlijk voordeel deze HBO Bacheloropleiding volgen. Naast deze aantrekkelijke subsidie zijn er ook andere subsidies die van toepassing zijn voor werkgevers. Zie Subsidie en belastingvoordeel voor meer informatie.

Voorwaarden subsidie en toelating

Indien u gebruik wilt maken van de voucher­korting, dan dient u nog geen Bachelor of ­Master in het bekostigd onderwijs te hebben afgerond. Ook dient u toelaatbaar te zijn voor de HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde. U kunt deelnemen aan deze HBO Bachelor­opleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI. Als u niet aan deze voorwaarden voldoet kunt u ook het regulier de reguliere bachelor volgen zonder subsidieregeling. Klik hier om naar deze opleiding te gaan. 

Studeren zonder passende baan

U kunt in deze technische opleiding ook prima van start gaan zonder passende baan. Tijdens deze deeltijdopleiding past u de praktijk­opdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een half jaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit ­combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Indien u een werkomgeving heeft die aansluit op de opleiding is het mogelijk dat u uw praktijkervaring als stage vervult in uw eigen werk. Dit wordt tijdens de opleiding met u afgestemd.

Doelgroep

U wilt werken binnen de techniek en u wilt zich verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde. Hiervoor bent u op zoek naar een ­volledige HBO Bacheloropleiding.

Doel en opzet

U studeert in deze aantrekkelijke Bachelor­opleiding stapsgewijs, waarbij u steeds per 30 EC een deel van de opleiding afrondt. Per 30 EC komt u ook in aanmerking voor de subsidie van €1.250,- die optelt over de complete opleiding tot €10.000,-. De duur van de opleiding hangt af van uw studievoortgang. Als er wordt uitgegaan van een reguliere voortgang dan kent de opleiding een doorlooptijd van 4 jaar. U heeft ­gemiddeld 1 lesavond in de week of 1 lesdag in de 2 weken. Dat maakt deze opleiding zeer ­studeerbaar.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. In de bijeenkomsten wordt de theorie voortdurend afgewisseld met de praktijk. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.

U gaat in inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan praktijksituaties. Zo kunt u wat u leert meteen toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is zeer effectief Hierdoor kent NCOI weinig uitval.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.

Opleiding HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Management en organisatie [SE] 8 EC
 • Logistiek management en IT [MO] 8 EC
 • Procesmanagement [SE] 8 EC
 • Marketingmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [SE] 8 EC
 • Toegepaste technische bedrijfskunde [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bedrijfskundige informatica [SE] 12 EC
 • Product- en procesontwikkeling [MO] 12 EC
 • Kwaliteits- en veiligheidsmanagement [SE] 12 EC
 • Organisatie en verandering [MO] 12 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 3

 • Adviesvaardigheden [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Keuzeprogramma* 24 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Keuzeprogramma

Daarnaast volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde professional, maar bekwaamt u zich ook in het bijzonder in een deelgebied. U kunt ­bijvoorbeeld kiezen voor een verdieping in informatiemanagement, productmanagement of bedrijfspsychologie. Ook contract- en demand­management en facilitair management behoren tot de interessante focusmogelijk­heden. Kijk voor een volledig aanbod in het programma.

Afstuderen

U rondt de opleiding af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop woont u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U wordt begeleid door een scriptiebegeleider. Deze begeleidt u tijdens uw afstudeertraject. Zo zult u tot een optimaal resultaat komen.

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie 30 EC

* Keuzemogelijkheden binnen HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde:

 • Informatiemanagement
 • Projectmanagement
 • Projectmanagement met PRINCE2®
 • Projectmanagement met IPMA C
 • Kwaliteits- en procesmanagement
 • Productmanagement
 • Procesoptimalisatie met Lean Six Sigma
 • Marketing B (Consumenten, Business of Digital marketing)
 • Demand- en contractmanagement
 • Facilitair management
 • Logistiek management
 • Sales B (Verkoopleiding of Accountmanagement)
 • Bedrijfspsychologie

Examens

Uw examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het schema ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het ­officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde’. Daarnaast mag u de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Het ­programma is officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, met minder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Collegegeld: € 6.745,-
Studiemateriaal: € 1.790,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn alle kosten voor het onderwijs opgenomen inclusief examens en is de voucher van € 1.250,- per half jaar (oplopend tot € 10.000,- voor de gehele opleiding) direct in mindering gebracht. Indien blijkt dat u geen gebruik mag maken van de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan u in rekening gebracht. U betaalt per half jaar in gelijke termijnen.

Naast deze aantrekkelijke subsidie van maximaal €10.000,- vanuit de voucherregeling van het ministerie van OCW zijn er ook andere subsidies die van toepassing zijn voor werkgevers. Het kan uw werkgever een voordeel opleveren van € 2.700,- per jaar. Zie voor de volledige regeling de pagina Subsidieregeling.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

10
HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde
10 10

Goede algemene brede opleiding. Goed lesmateriaal en praktijkgerichte en bekwame docenten. De verdeling werk/opleiding valt goed mee, gezien de e-learning modules dit mogelijk maakt.

HBO Bachelor Technische Bedrijfskunde

NVAO-geaccrediteerde opleiding met € 10.000,- korting als subsidie

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, E-learning, Dag en Zaterdag
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.