HBO Belastingconsulent C

Onderdeel van HBO Register Belastingconsulent - 6 maanden

Vakgebied Juridisch
Opleidingsniveau
HBO-programma
Studievormen Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Kostenoverzicht Kostenoverzicht aanvragen
Meer informatie Download brochure
Wil je dit met iemand delen? Mail door
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

In het kort
Algemeen

In het programma HBO Belastingconsulent C van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep verdiept u zich in loon- en omzet­belasting. Daarnaast leert u over internationaal belastingrecht en over de wet- en regelgeving rondom schenk- en erfrecht. Met dit programma rondt u direct een samenhangend deel van de opleiding HBO Belastingconsulent af. U bereidt zich hiermee voor op het beroep van belastingconsulent.

Doelgroep

U wilt zich in een korte periode op HBO-niveau ­ontwikkelen op het gebied van internationaal ­belastingrecht, omzetbelasting en schenk- en ­erfbelasting.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is kennis van boekhouden gewenst. U heeft bijvoorbeeld Moderne Bedrijfs­administratie (MBA) of de opleiding MHBO Belastingassistent van Markus Verbeek Praehep gevolgd. U beschikt over een relevante werk­omgeving waarin u de opdrachten uit dit HBO-­programma goed kunt uitvoeren.

Doel en opzet

Het programma HBO Belastingconsulent C is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kunt u uw opleiding flexibel indelen. U zult merken dat het behalen van dit diploma daardoor goed te combineren is met een drukke baan. U ontwikkelt kennis van en inzicht in het gebied van ­internationaal belastingrecht, omzet- en loonbelasting. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een prettig klankbord vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. U koppelt dit direct aan uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u leert meteen toepassen en daarvan ook weer leren.

Als fiscalist is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten vormen oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Door jarenlange ervaring als dé financiële opleider van Nederland heeft Markus Verbeek Praehep zich gespecialiseerd in de ­oefentechnieken om de ­examens te behalen.

BC Loonbelasting

(4 bijeenkomsten)

 • Algemeen kader van loonbelasting
 • Privaatrechtelijke en publiekrechtelijke dienstbetrekking
 • Belastbaar loon
 • Vrijstellingen en eenmalige uitkeringen of verstrekkingen
 • Pensioenstelsel en -uitkeringen
 • Administratieve verplichtingen
 • Eindheffingsregelingen
 • Premies werknemersverzekeringen en loon­berekening

BC Omzetbelasting

(4 bijeenkomsten)

 • Wet omzetbelasting (Wet OB)
 • Toegevoegde waarde (btw)
 • Mogelijkheid tot het vormen van een fiscale eenheid
 • Verschillende vormen van leveringen in de btw
 • Belastbare feiten
 • Intracommunautaire verwerving (ICV)
 • Systematiek van vooraftrek
 • Aftrek bij belaste en vrijgestelde prestaties
 • Positie van de overheid

BC Belastingen van rechtsverkeer/internationaal belastingrecht

(1 bijeenkomst)

 • Overdrachtsbelasting
 • Verdeling van gezamenlijk eigendom of ­gezamenlijke rechten
 • Assurantiebelasting
 • Internationaal belastingrecht
 • (Voorkoming) dubbele belastingheffing
 • Besluit voorkoming dubbele belasting (Bvdb)
 • Internationale aspecten

BC Schenk- en erfbelasting

(1 bijeenkomst)

 • Successiewet en schenkbelasting
 • Belang van de fiscale woonplaats
 • Wettelijke erfpacht en verdeling
 • Vrijstelling erf- en schenkbelasting
 • Erfrechtelijke verkrijgingen bij wetsfictie
 • Waarderingsregels
 • Bedrijfsopvolging in de schenk- en erfbelasting

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Vrijstellingen in HBO Register Belastingconsulent

Het HBO-programma Belastingconsulent C maakt deel uit van de volledige HBO Belastingconsulent van onze businesspartner Markus Verbeek ­Praehep. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de volledige ­opleiding.

Programma

Programma

Het studieprogramma is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

 • BC Loonbelasting
 • BC Omzetbelasting
 • BC Belastingen van rechtsverkeer/­internationaal belastingrecht
 • BC Schenk- en erfbelasting
 • Examentraining

Diploma

De modules BC Belastingen van rechtsverkeer/internationaal belastingrecht en BC Schenk- en erfbelasting worden samen afgesloten met één schriftelijk examen. De ­overige modules sluit u elk af met een schriftelijk examen. Deze examens worden ­afgenomen door de externe exameninstantie Register Belasting­adviseurs. U dient uzelf aan te melden voor deze examens via www.rb.nl en de kosten betaalt u rechtstreeks aan de exameninstantie. Indien u de modules met een voldoende afsluit, ontvangt u het ­diploma ‘HBO Belastingconsulent C’.

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant ­aangeboden. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 13.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. De avond­opleiding heeft 10 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examen­training. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning  (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 75,-
Examenkosten: € 125,- per examen via het RB
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Belastingconsulent C

Onderdeel van HBO Register Belastingconsulent - 6 maanden

Vakgebied Juridisch
Opleidingsniveau
HBO-programma
Studievormen Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Kostenoverzicht Kostenoverzicht aanvragen
Meer informatie Download brochure
Wil je dit met iemand delen? Mail door

Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv.

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv.

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post. Studiegids aanvragen

"Ik ben tevreden over de organisatie van de opleiding..."

De ervaring van Dhr. T. de Bruin

‘’Ben de opleiding tot Logistiek Supervisor gaan volgen om mezelf nog beter te verdiepen in de logistiek aspecten. De keuze voor NCOI is omdat men hier diverse manieren ter beschikking had om de lesstof tot je te nemen, zoals in de weekeinden of op een avond, de diverse locaties en eventueel e-Learning. De opleiding sloot voor het grootste deel aan op mijn werksituatie, wat ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren. Het belangrijkste resultaat is natuurlijk het erkende diploma, maar in de praktijk is het de kennis die ik heb opgedaan en in mijn dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken.’’

Leeftijd45

FunctieHoofd Front- en Back office bij Logistiek van Defensie

OpleidingMBO Logistiek Supervisor niveau 4

Opleidingsniveau

StudievariantAvond

Lees het complete verhaal

Leer ons beter kennen

Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Hoe betaalt u uw opleiding?

Lees meer over het levenlanglerenkrediet

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.