HBO Hotel- en Eventmanagement - 2 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 2 jaar

HBO Hotel- en Eventmanagement - 2 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

is bijzonder interessant voor diegenen die willen doorgroeien naar een leidinggevende rol binnen de hotel- en eventbranche. U verplaatsen in de gasten en voor hen de ideale sfeer en beleving creëren. Dat is waar het in de hotel- en eventbranche om draait. Om het perfecte uitje voor gasten te organiseren is effectief management essentieel. Het HBO-programma Hotel- en EventmanagementIn dit programma gaat u aan de slag met het aansturen van de frontoffice, keuken of catering, het organiseren van evenementen en het onderzoeken van de markt. U ontdekt hoe uw doelgroep er theorie directuitziet en weet hen met aantrekkelijke marketinginstrumenten te beïnvloeden. Daarbij verdiept u zich in projectmatig werken en krijgt u zicht op de financiële aspecten die een rol kunnen spelen bij het managen van hotels en evenementen. Het programma is praktijkgericht, zodat u de kunt toepassen in de praktijk.

Waarom NCOI?

  1. Uitstekend te combineren met werk en privé
  2. Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  3. Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en uw praktijk
  4. Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  5. Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  6. Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Studiefinanciering voor volwassenen

U kunt in dit HBO-programma gebruikmaken van levenlanglerenkrediet. Dit HBO-programma maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding Management specialisatie Hotel- en eventmanagement en heeft een omvang van 54 EC. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie.

Doelgroep

U heeft gerichte interesse in de hotel- en evenementensector en u wilt zich ontwikkelen opHBO-niveau. U bent (toekomstig) manager in een hotel, restaurant of bij een evenementenbureau. Met deze opleiding ligt voor u een interessante carrière in het verschiet in de (inter)nationale hotel- en evenementensector.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkelt u snel de nodige praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Alle essentiële onderwerpen die u in de praktijk nodig heeft worden uitvoerig besproken. U verdiept zich onder andere in onderwerpen als food & beverage management, frontoffice, event- en projectmanagement, logistiek en businesscontrol. Deze onderwerpen maken u direct succesvoller in de functie van (aankomend) hotel- en eventmanager. Bovendien wordt u opgeleid door docenten die zelf actief zijn in de praktijk. Hierdoor zijn zij in staat om in te gaan op actuele onderwerpen. Daarbij werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Zo wordt u uitstekend voorbereid op alles wat u tegen kunt komen als manager in de hotel- en eventbranche.

Gedurende de opleiding wordt u ondersteund met de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vindt u alle handige informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met medestudenten en docenten. Deze aanpak van NCOI leidt tot een hoog slagingspercentage en weinig uitval.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Food & beverage management

(6 bijeenkomsten)

  • F&B management algemeen
  • Personeel, planning en HR
  • Menu engineering
  • Inkoop/cost of sales
  • F&B financieel
  • F&B operations
  • Kitchenmanagement
  • Yieldmanagement

Evenementenorganisatie

(6 bijeenkomsten)

  • Organiseren van evenementen in ­projecten
  • Vergunningen
  • Inrichten evenemententerrein
  • Logistiek en transport
  • Sociale hygiëne
  • Veiligheidsaspecten
  • Sales en marketing voor evenementen
  • Financiële aspecten

Rooms division management

(6 bijeenkomsten)

  • Frontoffice
  • Housekeeping
  • Technische dienst
  • Revenue & yield management
  • RDM operations
  • RDM financieel

Bedrijfseconomische aspecten

(6 bijeenkomsten)

  • Praktische bedrijfseconomie
  • Lezen van financiële overzichten
  • Investeringen
  • Interpretatie van cijfers
  • Winst en verlies
  • Financiële informatievoorziening voor managers
  • Financiële kengetalen
  • Managementrapportages

Marketingmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • Moderne marketing in organisaties
  • Customer journey
  • Marktonderzoek
  • Marktsegmentatie, positionering en branding
  • Waardecreatie en -bepaling
  • Product development
  • Online marketing en marketingcommunicatie
  • Distribution channel
  • Marketingstrategie
  • Cross-cultural en Internationale marketingbeleid

Projectmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • Praktisch projectmatig werken
  • Het projectplan
  • De structuur en fasering van een project
  • Het opzetten van een projectorganisatie
  • Planning en risicoanalyse
  • Aansturen, uitvoeren en bewaken van projecten
  • Het afronden van een project
  • Het borgen van het projectresultaat

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

  • U rondt deze opleiding af met een eindopdracht, waarin u met alle opgedane kennis en vaardigheden aan de slag gaat.

Diploma

De module Bedrijfseconomische aspecten wordt afgesloten met een digitaal examen. Een digitaal examen biedt u de flexibiliteit om zelf in te plannen waar en wanneer u uw examen doet. De overige modules van dit programma sluit u af met een praktijkgerichte opdracht en u gaat aan de slag met een eindopdracht. Behaalt u voor alle modules en de eindopdracht een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Hotel- en Eventmanagement’ van Hogeschool NCOI.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 18 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur
  • Avond: 38 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Deze opleiding wordt ook in een 1-jarige variant aangeboden.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.490,-
Studiemateriaal: € 125,- (per module)
Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)
€ 195,- (per moduleopdracht)
Eindopdracht: € 350,-
Praktijkprogramma: € 375,- (optioneel)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Hotel- en Eventmanagement - 2 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent