HBO Leergang Bouwkunde

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Bouwkunde - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u op zoek naar een integraal programma op het gebied van bouwkunde? In dit boeiende HBO-programma krijgt u een compleet overzicht van alle belangrijke onderwerpen in de bouw. Zo krijgt u onder andere zicht op het volledige bouwproces, leert u verschillende duurzame toepassingen van materialen kennen en gaat u aan de slag met diverse bouwmethoden. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om u te specialiseren in een onderwerp dat u interessant vindt, bijvoorbeeld architectuur, duurzaam bouwen of veiligheid. Theorie en praktijk worden steeds gecombineerd. In deze boeiende leergang volgt u een programma met alle kernmodules die deel uitmaken van de HBO Bacheloropleiding Bouwkunde. Dat maakt deze leergang zeer aantrekkelijk. Op basis van uw behaalde leergangdiploma ontvangt u vrijstelling voor alle overeenkomstige modules, waarmee een kort programma resteert naar uw Bachelorgraad.

Propedeuse HBO Bachelor

De HBO Leergang Bouwkunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Bouwkunde van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit HBO-programma Bouwkunde meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

 • Uitstekend te combineren met werk en privé
 • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
 • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en uw praktijk
 • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
 • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
 • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U wilt zich gedegen ontwikkelen op het gebied van bouwkunde in een praktijkgericht programma. U wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Bouwkunde.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, een wiskundige basis is wel belangrijk.

Doel en opzet

In deze leergang volgt u 2 fases. De eerste fase bestaat uit 6 modules. U ontwikkelt in deze fase een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van bouwkunde. Alle aspecten van een bouwproject komen aan de orde: van fundering, opbouw, dak- en gevelconstructie tot aan bouwmaterialen en management. In de tweede fase volgt u naast 3 modules een keuzeprogramma. U verdiept zich op het gebied van bouwfysica, installatietechniek en beheer. Verder kiest u een onderwerp waarin u zich verder wilt verdiepen, bijvoorbeeld duurzaam bouwen, architectuur of veiligheid. Zie het programma voor alle keuzemogelijkheden.

Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. U rondt beide fases af met een eindopdracht waarin u het geleerde integraal toepast. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de leergang heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Bouwkunde van Hogeschool NCOI, bent u verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Servicemodule Digitaal modelleren

Vindt u het interessant om vooraf of na dit programma vaardiger te worden in technisch tekenen? Wilt u zich verdiepen in digitaal modelleren? Volg dan de module Digitaal modelleren.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit programma bestaat uit 2 fases:

Fase 1

Bouwmanagement
Toegepaste mechanica en constructieleer
Bovenbouwconstructies
Onderbouwconstructie
Bouwmaterialen
Digitaal modelleren

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Fase 2

Installatietechniek en afbouw
Renovatie, beheer en hergebruik
Toegepaste bouwfysica
Keuzeprogramma HBO Leergang Bouwkunde

 • Inkoopmanagement
 • Vastgoed en Makelaardij
 • Integrale Veiligheid en Industrie
 • Leveranciersmanagement
 • Projectmanagement met PRINCE2®
 • Architectuur
 • Interieurarchitectuur en -ontwerp
 • Inkopen en Contracteren
 • Duurzaam Bouwen en Innovatie

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Diploma

U rondt de 2 modules Toegepaste mechanica en constructieleer en Toegepaste bouwfysica af met een schriftelijk examen. De module Bouwmaterialen sluit u af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De overige modules sluit u af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Bouwkunde’ van Hogeschool NCOI.

U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kunt u instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Daarmee verkort u de route naar HBO Bachelor aanzienlijk.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 2 jaar
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: Afhankelijk van uw keuze, maximaal 35 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 4 bijeenkomsten van 3 uur
 • Avond: Afhankelijk van uw keuze, maximaal 74 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 14.095,-

Avondopleiding: € 13.591,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 6.290,-
Studiemateriaal: € 3.000,-
Examenkosten: € 2.340,-
Eindopdracht: € 700,-
Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 900,-

Arrangementskosten avond: € 396,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

HBO Leergang Bouwkunde

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Bouwkunde - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.