HBO Leergang Civiele Techniek

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Civiele Techniek - 2 jaar

HBO Leergang Civiele Techniek

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Civiele Techniek - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u zich op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van civiele techniek. In dit waardevolle HBO-programma komen alle essentiële onderwerpen aan bod. U ontwikkelt een compleet overzicht van belangrijke onderwerpen rondom mobiliteit en infrastructuur, bouwmaterialen en -technieken en het beheersen van projecten. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om u te specialiseren in een onderwerp dat u interessant vindt, bijvoorbeeld architectuur, duurzaam bouwen of veiligheid. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten. Ze combineren continu theorie en praktijk, zodat alle leerstof direct toepasbaar is. U volgt dus een waardevol programma dat u ook nog eens in kunt brengen als vrijstelling in de volledige HBO Bachelor Civiele Techniek.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Leergang Civiele Techniek maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Civiele Techniek van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit HBO-programma Civiele Techniek meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

 1. Uitstekend te combineren met werk en privé
 2. Inspirerende topdocenten uit de praktijk
 3. Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en uw praktijk
 4. Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
 5. Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
 6. Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet het levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U wilt zich gedegen ontwikkelen op het gebied van civiele techniek in een praktijkgericht programma. U wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Civiele Techniek.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, een wiskundige basis is wel belangrijk.

Doel en opzet

In dit programma volgt u 2 fases. De eerste fase bestaat uit 6 modules. U ontwikkelt een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van civiele techniek. Alle aspecten van weg- en waterbouw komen aan de orde. Zo behandelt u onder meer constructieleer, mechanica en vloeistofmechanica.

Tijdens de tweede fase volgt u naast 3 modules een keuzeprogramma. U ontwikkelt specialistische kennis op het gebied van bouwmanagement en geotechniek. Verder kijkt u naar de mogelijkheden en toepassingen van big data in de civiele techniek. Daarnaast kunt u zich specialiseren in actuele thema's, zoals veiligheid, duurzaam bouwen of projectmanagement. Zie het programma voor alle keuzemogelijkheden.

Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. U rondt beide fases af met een eindopdracht waarin u het geleerde integraal toepast.

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de leergang heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Civiele Techniek van Hogeschool NCOI, bent u verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Servicemodule Digitaal modelleren

Vindt u het interessant om vooraf of na dit programma vaardiger te worden in technisch tekenen? Wilt u zich verdiepen in digitaal modelleren? Volg dan de module Digitaal modelleren.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit programma bestaat uit 2 fases:

Fase 1

Mobiliteit en infrastructuur

Toegepaste mechanica en constructieleer

Onderbouwconstructie

Bouwmaterialen

Digitaal modelleren

Vloeistofmechanica

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

 • U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Fase 2

Civieltechnisch bouwmanagement

Geotechniek en ondergronds bouwen

Data analyse

Keuzeprogramma HBO Leergang Civiele Techniek

 • Kwaliteits- en Procesmanagement
 • Integrale Veiligheid en Industrie
 • Lean Six Sigma Green Belt
 • Projectmanagement met PRINCE2®
 • Inkopen en Contracteren
 • Duurzaam Bouwen en Innovatie

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

 • U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Diploma

U rondt de modules Geotechniek en ondergronds bouwen en Toegepaste mechanica en constructieleer af met een schriftelijk examen. De module Bouwmaterialen sluit u af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De overige modules worden afgerond met een moduleopdracht, afhankelijk van uw specialisatie. Heeft u voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Civiele Techniek’ van Hogeschool NCOI.

U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kunt u instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Hiermee verkort u de route naar HBO Bachelor aanzienlijk.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 2 jaar
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: Afhankelijk van uw keuze, maximaal 34 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 4 bijeenkomsten van 3 uur
 • Avond: Afhankelijk van uw keuze, maximaal, 72 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 13.195,-

Avondopleiding: € 12.691,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 6.290,-

Studiemateriaal: € 2.100,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 700,-

Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 900,-

Arrangementskosten avond: € 396,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

HBO Leergang Civiele Techniek

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Civiele Techniek - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.