Menu

Opleidingsinfo nog eens nalezen?

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de digitale brochure binnen enkele ogenblikken in uw E-mail box
 

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

HBO Leergang Werktuigbouwkunde

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde - 2 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit aantrekkelijke programma krijgt u een integrale kijk op werktuigbouwkunde. Alle essentiële onderwerpen komen aan bod. Na afloop heeft u dan ook een compleet overzicht van alle belangrijke onderwerpen, waarbij theorie en praktijk steeds worden gecombineerd. Daarbij kunt u zich in de tweede fase specialiseren in een vernieuwend thema in werktuigbouwkunde. Een bijzonder waardevol HBO-programma dat ook nog eens uit de eerste 2 fases van de officieel geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde van NCOI bestaat. Na afronding van dit programma bent u dan ook al halverwege een officieel HBO Bachelorgetuigschrift en kunt u makkelijk met vrijstelling starten in de Bachelor.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Leergang Werktuigbouwkunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met deze opleiding HBO Leergang Werktuigbouwkunde meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U wilt zich gedegen ontwikkelen op het gebied van werktuigbouwkunde in een praktijkgericht programma. U wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Werktuigbouwkunde.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het van belang dat u beschikt over wiskundige en elektrotechnische basiskennis.

Doel en opzet

In dit programma volgt u 2 fases. In de eerste fase maakt u kennis met alle kernthema’s van werktuigbouwkunde, zoals sterkteleer en dynamica, evenals de praktische toepassing ervan.

Tijdens de tweede fase specialiseert u zich in het onderwerp van uw keuze. Met klimaattechniek of mechatronica richt u zich op de technische kant, met Lean Six Sigma Green Belt ontwikkelit u zich in het analyseren en optimaliseren van processen. Daarnaast verdiept u zich in de werktuigbouwkundige toepassing van dynamica.

Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. U rondt beide fases af met een eindopdracht waarin u het geleerde integraal toepast. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens uw studie heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde van Hogeschool NCOI, bent u verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit programma bestaat uit 2 fases:

Fase 1

Productietechnologie en onderhoudstechniek

Toegepaste sterkteleer

Toegepaste dynamica puntmassa

Thermodynamica

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

Fase 2

Keuzeprogramma HBO Leergang Werktuigbouwkunde

  • Klimaattechniek
  • Mechatronica
  • Lean Six Sigma Green Belt

Toegepaste dynamica star lichaam

Technische bedrijfskunde

Adviseren voor technici

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

Diploma

De modules Toegepaste dynamica star lichaam, Toegepaste sterkteleer, Toegepaste dynamica puntmassa en Thermodynamica worden afgerond met een schriftelijk examen. De overige modules rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. De afronding van de modules in uw gekozen specialisatie kunnen hiervan afwijken. Heeft u voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Werktuigbouwkunde’ van Hogeschool NCOI. U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kunt u instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Hierrmee verkort u de route naar HBO Bachelor aanzienlijk.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 12.895,-

Avondopleiding: € 12.391,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 6.290,-

Studiemateriaal: € 1.800,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 700,-

Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 900,-

Arrangementskosten avond: € 396,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt het programma ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

HBO Leergang Werktuigbouwkunde

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde - 2 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.