Menu
NCOI Opleidingen - Communicatie & Juridisch

HBO Schrijven voor het Web

Actueel programma voor het schrijven van aantrekkelijke webteksten - 3 maanden

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Teksten op beeldscherm moeten aan andere eisen voldoen. Niet alleen omdat online gebruikers anders lezen en op een andere manier informatie tot zich nemen, maar ook omdat u wilt dat uw organisatie goed vindbaar is in zoekmachines. Schrijven voor het web is daarom een specifieke tak van sport, waarvoor u actuele kennis nodig heeft om te weten wat online wel en niet werkt. Na dit waardevolle HBO-programma weet u welke aspecten u kunt verbeteren om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te verschijnen. Daarnaast leert u conversiegericht schrijven en ontwikkelt u de juiste schrijfstijl om uw boodschap online uitstekend over te brengen.

Doelgroep

Bent u als webmanager, webredacteur, contentmanager of communitymanager verantwoordelijk voor de contentstrategie en het schrijven van webteksten? Dan is dit programma zeer geschikt voor u.

Doel en opzet

In dit boeiende programma krijgt u zicht op de criteria voor beeldschermteksten en zoekmachineoptimalisatie (SEO). U leert beeldscherminformatie structureren en u ontwikkelt een andere schrijfstijl voor conversiegericht schrijven. Daarnaast leert u de kracht van storytelling kennen. U gaat aan de slag met het aanpassen van deze teksten aan de vereisten van zoekmachineoptimalisatie en leert de teksten redigeren. Zo leert u op praktische wijze succesvol en zakelijk schrijven voor het web.

Tijdens het programma wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld met praktische opdrachten. Dit maakt de theorie voor u direct toepasbaar, zodat u uitstekend voorbereid bent op de praktijk. Ook beschikt u over de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vindt u alle relevante informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

U rondt het programma af met een praktijkopdracht. Als u deze opdracht met een voldoende afsluit, dan ontvangt u het NCOI-diploma ‘HBO Schrijven voor het Web’.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Contentcreatie en storytelling

(4 bijeenkomsten)

 • Contentmanagement
 • Storytellingprincipes
 • Content voor verschillende platformen
 • Tools

Conversiegericht Schrijven

(2 bijeenkomsten)

 • Online doelstellingen
 • Beïnvloeden
 • Schrijfstijl
 • SEO en usability

Schrijven voor het Web

(4 bijeenkomsten)

 • Schrijven voor het web
 • Structuur en tekst voor het web
 • Soorten teksten
 • Schrijfvaardigheid

Eindopdracht

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
 • Dag: 5 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 125,-
Eindopdracht: € 195,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Schrijven voor het Web

Actueel programma voor het schrijven van aantrekkelijke webteksten - 3 maanden

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.