Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

HBO Stadslogistiek

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Stedelijke gebieden groeien en veranderen in een rap tempo. De ruimte neemt af, maar tegelijkertijd wonen er meer mensen. Dit betekent meer verkeer en ook meer aan- en afvoer van goederen. Dit vraagt om slimme logistieke oplossingen. In dit programma maakt u kennis met duurzame modellen van stadslogistiek, leert u hoe u uw plek in de markt zeker kunt stellen en wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste trends in stadsvervoer. Onder begeleiding van ervaren docenten uit de praktijk leert u hoe u een snelle doorlooptijd kunt realiseren en een hoge klanttevredenheid kunt behouden.

Doelgroep

U bent (aankomend) logistiek manager of planner en wilt uw bezorgingsstrategieën in stedelijk gebied optimaliseren.

Doel en opzet

Door naar succesvolle verhalen en trends op het gebied van stadslogistiek te kijken ontwikkelt u uw eigen visie en praktische uitvoerbaarheid. Zo kunt u snel de directe verbinding maken naar de mogelijkheden voor uw eigen organisatie. Hierbij houdt u zowel de klant als de efficiëntie van uw bedrijf in gedachten. Zo wil de klant van vandaag de dag bestellingen snel geleverd krijgen binnen een korte, vooraf gecommuniceerde tijdsspanne. U wilt ondertussen de kosten laag houden en uw zichtbaarheid vergroten. Hoe pakt u dat aan? Gaat u gebruikmaken van kleinere lokale distributiecentra of drones? Of misschien gaat u wel een samenwerking aan met andere bedrijven. Tijdens dit programma ontdekt u welke aspecten belangrijk zijn bij stadslogistiek en leert u de voors en tegens van verschillende opties kennen. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Door hun kennis wordt het voor u ook makkelijker om de stof direct in uw eigen praktijk toe te passen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

U rondt de module af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u hiervoor een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Stadslogistiek’ van Hogeschool NCOI. Indien u eventueel verder wilt studeren en u voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Duurzame modellen van stedelijke logistiek

 • Urban consolidation centers
 • Last mile delivery
 • Samenwerking met diverse actoren (gemeente, inwoners)
 • Fysieke ruimte in de stad

Schoon vervoer

 • Trends in stadsvervoer
 • Elektrische auto’s, autonome bussen, fietsen en drones
 • Bedrijfsvoering bij elektrisch vervoer

Effectieve logistiek

 • Same day delivery
 • Retourproblematiek
 • Consument niet thuis bij pakketbezorging
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 1.590,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Stadslogistiek

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtuele Open dag 28 mei

Op donderdag 28 mei houdt NCOI Opleidingen een Virtuele Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij je virtueel bij het kiezen van de opleiding die het beste bij jou past. Zo kun je in een algemene proefles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Uiteraard beantwoorden zij ook graag al je vragen over het volgen van een opleiding naast je baan.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.