Kunnen wij u helpen?

HBO Trainingsprogramma Assertief Benutten van je Talent

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u meer inzicht in uw talenten en wilt u actief aan de slag met het ontwikkelen van een passende assertiviteit? Met dit trainingsprogramma krijgt u duidelijk inzicht in uw talent en hoe u daar optimaal gebruik van maakt. Aan de hand van de Talent Scan® krijgt u scherpe feedback op wat uw kwaliteiten en drijfveren zijn. Samen met de trainer gaat u aan de slag met hoe u uw talenten het beste kunt benutten. U leert om op kansen en mogelijkheden in te spelen en beperkingen om te buigen in uw voordeel. U weet na afloop van het HBO-trainingsprogramma wat uw talenten zijn, wat uw doelen zijn en u bent daarover duidelijk. Dit is het trainingsprogramma om uw talenten en assertiviteit verder te ontwikkelen.

Uw resultaat

Na afloop van dit programma heeft u inzicht in uw talenten met behulp van de Talent Scan® en weet u hoe u uw talenten optimaal inzet. U komt beter voor uw mening op, bent zichtbaar en krijgt de aandacht. U verandert gedachten die assertief gedrag belemmeren naar helpende gedachten. U heeft uw persoonlijk actieplan waarmee u zich verder ontwikkelt.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor iedereen die meer inzicht wil hebben in zijn persoonlijke kwaliteiten en zijn assertiviteit wil vergroten. U wilt graag sterker staan in groepssituaties waarin uw mening, wensen en gevoelens meer aandacht verdienen.

Doel en opzet

Tijdens de trainingsdagen staat een persoonlijke aanpak centraal. Daarom richten de trainers zich op uw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvraag. Die geeft u aan tijdens de online intake. De trainer komt hier regelmatig op terug tijdens de bijeenkomsten. Zelf houd u een persoonlijk actieplan bij van alles wat u leert. Dit kunt u na uw training gebruiken om u te blijven ontwikkelen. Tijdens de intake maakt u ook de Talent Scan®. Met deze scan krijgt u duidelijk persoonlijk inzicht; waar u goed in bent, welke werkzaamheden aansluiten bij uw persoonlijkheid en wat uw ontwikkelpunten zijn. U bekijkt het resultaat in uw persoonlijke en professionele context en ontdekt welke mogelijkheden er zijn om uw talent optimaal in te zetten.

Het trainingsprogramma bestaat uit 2 trainingen waarin uw talent en assertief gedrag centraal staan. Deze combinatie zorgt ervoor dat u uw talent kent en daadwerkelijk gaat benutten.

De training Assertief op het Werk richt zich op weerbaarheid en zelfbewustzijn. U leert om duidelijk voor uw wensen uit te komen, door op 3 niveaus aan de slag te gaan: cognitief, emotioneel en gedragsmatig. Door de vele oefeningen herkent en ervaart u verschillende soorten gedrag en ontdekt u wat effectief gedrag is en hoe u dat toepast. U bent zelfverzekerder en zegt wat u wilt en voelt.

De training Inzicht en Rendement van uw Talent geeft inzicht in uw talenten, favoriete werkzaamheden, interessegebieden en persoonlijke drijfveren. Met gepaste trots gaat u aan de slag met deze talenten om deze nog beter te benutten. Met diverse en verrassende vormen werkt u aan deze ontwikkeling. Dat doet u samen met de trainer en trainingsacteur.

Kortom, in dit trainingsprogramma krijgt u scherp inzicht in uw talenten en drijfveren, wat u hiermee wilt bereiken én hoe u uw gedrag effectief en assertief toepast om dit te bereiken.

High Impact Performance

De impact van het trainingsprogramma wordt vergroot door te werken met zeer ervaren trainers én trainingsacteurs. Met de inzet van beproefde theatertechnieken en inspirerende werkvormen gaan zij aan de slag om uw vaardigheden te verbeteren. Dit doen ze aan de hand van de High Impact Performance-aanpak. Dat is de trainingsmethode die met een resultaatgerichte aanpak ervoor zorgt dat u meer inzicht krijgt in het effect van uw handelen en wat u met succesvol gedrag weet te bereiken. Dat is zo praktijkgericht dat u uw leerdoelen behaalt en morgen al uw talenten slimmer benut in de praktijk.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Het programma is als volgt opgebouwd:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Inzicht en Rendement van je Talent

(3 dagen)

Ontdek uw talent

 • De Talent Scan®
 • Uw talenten en tekortkomingen
 • Uw favoriete werkzaamheden en interessegebieden
 • Persoonlijke motivators en drijfveren
 • Uw persoonlijke en professionele context
 • Risicorollen en loopbaan

Talent in actie

 • Uw persoonlijke talentplan
 • Wat gaat u nooit lukken?
 • Omgaan met uw omgeving
 • Talent, stress en balans
 • Uw hefboomvaardigheden ontwikkelen
 • Trots op uw talent
 • Ruimte creëren en koers houden

Praktische vaardigheden

 • Oefenen met uw hefboomvaardigheden
 • Oefenen met beperkend gedrag van anderen en weerstand
 • Zelf grenzen stellen
 • Assertief communiceren

Assertief op het Werk

(2 dagen)

Assertiviteit op de werkplek

 • Assertief, subassertief en agressief gedrag
 • Duidelijk zeggen wat u denkt en voelt
 • ‘Nee’ (durven) zeggen

Feedback en kritiek

 • Feedback geven en ontvangen
 • (Leren) omgaan met emoties
 • Effectief inzetten van interne rollen
 • Belemmerende gedachten

Assertiviteit in groepen

 • Meer aan het woord komen in een groep
 • Uzelf beter presenteren: zichtbaar zijn
 • Aandacht krijgen en vasthouden

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van persoonlijk inzicht en assertiviteit op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen, als u toelaatbaar bent tot HBO Bachelor.

Diploma

U sluit dit trainingsprogramma af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Assertief Benutten van je Talent’. Op het moment dat u verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 5 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.490,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Assertief Benutten van je Talent

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.