HBO Trainingsprogramma Assertiviteit en Effectief Werken

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u efficiënter en effectiever werken, waarbij u uitkomt voor uw mening en gedachten? Wilt u passend assertief reageren op collega's en uw omgeving? In dit trainingsprogramma gaat u aan de slag met het ontwikkelen van methoden om slim te werken en uw zaken goed afgestemd te krijgen. U krijgt inzicht in de effectiviteit van uw tijdsbesteding en hoe u optimaal prioriteiten stelt. Ook aan het delegeren van werk en dit loslaten gaat u werken door duidelijk te communiceren. Tijdens dit programma gaat u aan de slag met assertiviteit. Zo werkt u met dit complete HBO-trainingsprogramma aan het verbeteren van de resultaten van uw werk. Met het succesvol afronden van dit trainingsprogramma ontvangt u het diploma Assertiviteit en Effectief Werken.

Uw resultaat

Na deze training heeft u inzicht in uw persoonlijke werkstijl en kunt u prioriteiten stellen. U beschikt over methoden en technieken die uw efficiency sterk vergroten. Ook komt u beter voor uzelf op, bent u weerbaarder en zichtbaar. U spreekt gedachten en gevoelens makkelijker uit.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor iedereen die efficiënter en effectiever wil werken. U wilt efficiënt werken door inzet van timemanagement, voor uzelf opkomen met passend assertief gedrag en duidelijk aangeven wat uw mening en emoties zijn.

Doel en opzet

De training slaagt doordat u efficiënter en effectiever gaat werken. Daarom hebben wij een zeer persoonlijke aanpak. In een online intake geeft u aan wat u wilt leren en waarin u zich verder wilt ontwikkelen. De bekwame trainers nemen dit mee in het programma en geven hier gerichte feedback op. U sluit het programma af met een persoonlijk ontwikkelplan. Hierin combineert u uw nieuwe inzichten en zo heeft u een goede houvast voor uw verdere professionele ontwikkeling.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen, waarin u assertiviteit en effectiviteit van timemanagement gaat ontwikkelen. In de training Assertief op het Werk leert u duidelijk zeggen wat u denkt en voelt. U oefent met het aangeven van uw grenzen in persoonlijke gesprekken en in groepen. Daarnaast gaat u aan de slag met feedback geven en ontvangen. U krijgt zicht op uw eigen gedrag en gedachten en hoe u die effectief verandert.

Tijdens de training Timemanagement gaat u aan de slag met verschillende oefeningen en werkvormen om efficiënter en effectiever te werken. U gaat in op uw tijdsbesteding, ontdekt het verschil tussen belangrijke en onbelangrijke taken en ziet tijdverspillers in uw werk. Er wordt ook ingegaan op het verdelen van taken en het omgaan met werkdruk. U besteedt aandacht aan uw effectiviteit en ontwikkelt de communicatieve vaardigheden die een voorwaarde vormen voor effectief timemanagement.

Met dit trainingsprogramma krijgt u optimaal inzicht in uw tijdsbesteding en in het effect van uw gedrag. Hierdoor werkt u effectiever en efficiënter.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit programma is als volgt opgebouwd:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Assertief op het Werk

(2 dagen)

Assertiviteit op de werkplek

 • Assertief, subassertief en agressief gedrag
 • Duidelijk zeggen wat u denkt en voelt
 • ‘Nee’ (durven) zeggen

Feedback en kritiek

 • Feedback geven en ontvangen
 • (Leren) omgaan met emoties
 • Effectief inzetten van interne rollen
 • Belemmerende gedachten

Assertiviteit in groepen

 • Meer aan het woord komen in een groep
 • Uzelf beter presenteren: zichtbaar zijn
 • Aandacht krijgen en vasthouden

Timemanagement

(2 dagen)

Uitgangspunten timemanagement

 • Efficiënt omgaan met tijd
 • Uw persoonlijkheid en timemanagement
 • Patronen en gewoonten

Tijdanalyse

 • Eigen taken en doelen identificeren
 • Inzicht in uw tijdsbesteding
 • Het tijdlogboek hanteren
 • Identificeren van tijdverspillers

Prioriteiten stellen

 • Het verschil tussen belangrijke en onbelangrijke taken onderkennen
 • Een goede balans vinden tussen korte- en langetermijnactiviteiten

Assertief optreden

 • Assertiviteit en timemanagement
 • Assertief communiceren
 • Grenzen aangeven en bewaken

Persoonlijke aspecten

 • Delegeren en loslaten
 • Omgaan met werkdruk

Efficiënter werken

 • Effectieve werkorganisatie
 • Planning en agendabeheer

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van assertiviteit en effectiviteit op HBO-niveau. Met dit diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, als u toelaatbaar bent tot de Bacheloropleiding.

Diploma

U sluit dit trainingsprogramma af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Assertiviteit en Effectief Werken’. Op het moment dat u verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 4 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

HBO Trainingsprogramma Assertiviteit en Effectief Werken

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.