HBO Trainingsprogramma Coachend Leidinggeven

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

HBO Trainingsprogramma Coachend Leidinggeven

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u als leidinggevende groeien in het effectief coachen van uw medewerkers en uw team? En wilt u graag beter reageren op uiteenlopende situaties in uw werk? Of u nu manager, projectleider of ondernemer bent, in dit HBO-trainingsprogramma leert u hoe u met uw verantwoordelijkheid beter gebruik kunt maken van uw persoonlijke kracht. U werkt aan het versterken van uw persoonlijke kwaliteiten en gaat uitgebreid aan de slag met het versterken van uw gespreksvaardigheden als coach. Daarbij ontwikkelt u de coachingsvaardigheden om medewerkers te stimuleren en te motiveren tot betere prestaties. U oefent onder begeleiding van ervaren trainers veel met praktijkopdrachten. Daarnaast oefent u ook met onze trainingsacteurs. U kunt hiermee specifieke situaties realistisch nabootsen om verschillende stijlen van communicatie en coaching te oefenen. Op deze oefeningen krijgt u gerichte feedback. Zo wordt u begeleid in persoonlijke groei met als resultaat succesvoller gedrag.

Uw resultaat

Na deze training weet u krachtig te formuleren en communiceert u met meer effect. U motiveert uw medewerkers tot optimale ontplooiing van hun kwaliteiten en beschikt over effectieve coachingsvaardigheden. Ook geeft u op prettige manier feedback met meer resultaat.

Doelgroep

Geeft u hiërarchisch of functioneel leiding of werkt u als accountmanager of projectleider? Dan is dit programma bijzonder waardevol. U werkt aan uw persoonlijke kracht en uitstraling, versterkt uw coachingsvaardigheden en tilt uw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau.

Doel en opzet

De trainingsdagen zijn zeer interactief en gericht op uw persoonlijke ontwikkeling. Daarom start de training met een online intake, waarin u uw leerwensen en ontwikkeldoelen aangeeft. De trainers nemen dit mee bij de voorbereiding van het programma en geven u hier gericht feedback op. Tijdens het trainingsprogramma houdt u zelf uw ontwikkelstappen bij en stippelt u aan de hand daarvan een actieplan uit. Dat is de basis om de resultaten direct toe te passen in uw werk.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen die ingaan op leidinggeven en op uw persoonlijke uitstraling. Met deze combinatie groeit u als effectief manager. In de training Coachend Leidinggeven kijkt u naar de uitgangspunten van coachend leidinggeven en de toepassing in de praktijk. U gaat praktisch aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om als leidinggevende uw medewerkers te stimuleren en te motiveren. U oefent veel met praktijksituaties en ontwikkelt verschillende coachings- en leiderschapsstijlen. Daarnaast leert u ook hoe u een team opbouwt en een coachingsplan opstelt.

Tijdens de training Persoonlijke Kracht en Uitstraling werkt u aan uw persoonlijke bewustwording. U gaat op zoek naar uw eigen kwaliteiten en naar uw verbeterpunten. Daarbij leert u hoe u overkomt op anderen en oefent u met non-verbale communicatie. Met deze training verbetert u niet alleen uw persoonlijke uitstraling, maar ook uw zelfvertrouwen. U bent u bewust van uw uitstraling en hoe u dat effectief inzet in uw werk.

Met dit HBO-trainingsprogramma vergroot u de kwaliteiten als coachend leidinggevende, waarbij u uitgaat van uw persoonlijke kracht. U weet uw team beter te sturen en te motiveren, waardoor doelen sneller gehaald worden.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Coachend Leidinggeven

(3 dagen)

Uitgangspunten coachend leidinggeven

 • Wat is coachend leidinggeven?
 • Waarom coachen als leidinggevende?

Leiderschap en coachen

 • De manager als coach
 • Coachen en leiderschapsstijlen
 • Coachingsstijlen
 • De leerstijlen van medewerkers
 • Overwinnen van weerstand

Leidinggeven als coach

 • De voorbereiding
 • Structuur van het coachingsgesprek
 • Vragen stellen
 • Actief luisteren en waarnemen
 • Feedback geven en ontvangen

Coachen en ontwikkelen

 • Doelen formuleren
 • Opstellen van ontwikkelplannen
 • Valkuilen en tips

Teamcoaching

 • Een team opbouwen
 • Een team coachen
 • Valkuilen bij coaching

Persoonlijke Kracht en Uitstraling

(3 dagen)

Persoonlijke kwaliteiten

 • Persoonlijke sterkten en zwakten
 • Persoonlijke kernkwaliteiten en uitdagingen
 • Inzetten van uw kwaliteiten

Persoonlijke weerstand

 • Gedragspatronen en blokkades
 • Belemmerende overtuigingen
 • Weerstand doorbreken

Persoonlijke communicatie

 • Hoe komt u over op anderen?
 • Communicatie en interactie
 • Houding en stemgebruik
 • Non-verbale communicatie
 • Assertief communiceren

Persoonlijke kracht en presentatie

 • Persoonlijke uitstraling
 • Persoonlijke groei
 • Zelfvertrouwen en vitaliteit
 • Effectieve profilering
 • Krachtige zelfpresentatie

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van persoonlijke kracht, coaching en communicatie op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u het diploma als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, als u toelaatbaar bent voor de Bacheloropleiding.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Coachend Leidinggeven’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 6 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.690,-

Trainingsmateriaal: € 60,-

Eindopdracht: € 195,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Coachend Leidinggeven

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent