Menu

Digitale brochure aanvragen

HBO Trainingsprogramma Effectief Communiceren en Beïnvloeden

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar om effectief te zijn in uw dagelijkse werkzaamheden. Wilt u graag de juiste gesprekstechnieken optimaal toepassen? En wilt u in zoveel mogelijk situaties anderen op positieve wijze beïnvloeden? Dan is dit praktijkgerichte HBO-trainingsprogramma bijzonder waardevol voor u! U leert hoe u uw gesprekstechnieken professionaliseert en mensen effectiever beïnvloedt. U gaat aan de slag met verschillende communicatiestijlen en versterkt uw luistervaardigheden. U ontdekt welke beïnvloedingsstrategie het beste bij de situatie past en hoe u deze kunt aanpassen op de denkstijl van uw gesprekspartner. Ook leert u omgaan met emoties, lastige situaties en weerstand. Zo ontwikkelt u zich tot een gesprekspartner die effectief communiceert en beïnvloedt.

Uw resultaat

Na deze training heeft u inzicht in zowel uw eigen stijl van communiceren als uw beïnvloedingsstijl. U beschikt over de tools om mensen mee te nemen in uw doelen. Ook houdt u de regie in een gesprek en kunt u actief luisteren.

Doelgroep

Dit trainingsprogramma is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden doelgerichter gesprekken wil voeren en zijn omgeving op een zo positief mogelijke manier wil beïnvloeden.

Doel en opzet

Voorafgaand aan dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma vindt er een online intake plaats, waarin uw leerwensen naar voren komen. Gedurende de training zal de trainer uw leerdoelen constant in het oog houden en u hierover gerichte feedback geven. U houdt zelf uw voortgang bij en denkt na over vervolgstappen. Dit schrijft u allemaal op in uw persoonlijke actieplan. Het garandeert dat u dit trainingsprogramma afrondt met zichtbaar resultaat.

Het trainingsprogramma bestaat uit 2 trainingen, waarbij u zich richt op de thema's gespreksvaardigheden en beïnvloeden. In de training Effectieve Gespreksvaardigheden gaat u aan de slag met verschillende communicatiestijlen en het oplossen van communicatieproblemen. U vergroot inzicht in verschillende gespreksstijlen en het gebruik van non-verbale communicatie. Tijdens de vele praktische oefeningen gaat u ook aan de slag met luisteren en vraagtechnieken. Met deze training heeft u de leiding in het gesprek en weet u het gesprek te sturen naar wat u wilt.

Tijdens de training Effectief Beïnvloeden werkt u aan het vergroten van inzicht in verschillende beïnvloedingsstrategieën en denkstijlen. U ontdekt wat uw cirkel van invloed is en hoe u die kunt vergroten en gebruiken. Ook tijdens deze training gaat u veel oefenen. In praktijksituaties leert u om af te stemmen op uw gesprekspartner en aan te sluiten op zijn denkstijl. Zo kunt u op een effectieve manier positief invloed uitoefenen, zonder dat de ander zich gemanipuleerd voelt.

Door de leerstof en de oefeningen in dit trainingsprogramma verbetert u sterk uw communicatievaardigheden. U stuurt het gesprek en beïnvloedt uw gesprekspartner effectief op een prettige en natuurlijke manier. U weet zo uw doelen te bereiken.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Effectieve Gespreksvaardigheden

(2 dagen)

Uw communicatiestijl

 • De 4 communicatiestijlen
 • Wat is uw eigen (voorkeurs)communicatiestijl
 • Uw stijl van communiceren afstemmen op wat u wilt bereiken
 • Sterkten en zwakten in uw communicatie

Communicatie oplossen

 • Feedback geven en ontvangen
 • Non-verbale communicatie
 • Emoties en communicatie
 • Meta-communicatie
 • Schakelen in gespreksniveaus

Gespreksstijlen en -modellen

 • Een keuze maken uit de verschillende gespreksmodellen
 • Uw meest effectieve gespreksstijl bepalen
 • De verschillende fasen in het gesprek
 • De regie houden in een gesprek

Luistervaardigheden

 • Luistervaardigheden ontwikkelen
 • Vraagtechnieken en samenvatten

Effectief Beïnvloeden

(2 dagen)

Inzicht in eigen stijl

 • Wat is uw persoonlijke beïnvloedingsstrategie en denkstijl?
 • Inzicht in en vergroten van uw cirkel van invloed

Macht, aansluiten en sturen

 • Welke machtsbronnen kunt u activeren?
 • De kunst van het afstemmen: aansluiten op de denkstijl van uw gesprekspartner
 • Sturen met stijl

Positieve invloed uitoefenen

 • Positief invloed uitoefenen door effectieve communicatie
 • Omgaan met ‘lastige’ mensen

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Effectief Communiceren en Beïnvloeden’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van communicatie en beïnvloeden op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit diploma als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Hiervoor dient u wel toelaatbaar te zijn tot de Bacheloropleiding.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 4 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Effectief Communiceren en Beïnvloeden

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.