HBO Trainingsprogramma Effectieve Communicatie en Presentatie

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

HBO Trainingsprogramma Effectieve Communicatie en Presentatie

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u zich ontwikkelen en werken aan het verbeteren van uw gespreksvaardigheden? En wilt u zelfverzekerd en vol vertrouwen presentaties geven? Wilt u uw boodschap helder en op overtuigende wijze overbrengen? Dan past dit praktijkgerichte HBO-trainingsprogramma perfect bij u. Onze deskundige trainers zorgen ervoor dat u aan de slag gaat met het verbeteren van uw mondelinge communicatievaardigheden. Om prettiger en passender te communiceren, worden uw gedragskenmerken bewust en passend bij de situatie ingezet. Daarbij leert u zelfverzekerd uitstekende presentaties neer te zetten op een manier die helemaal bij u past en authentiek is. Tijdens de trainingsdagen gaat u aan de slag met praktische oefeningen, het opbouwen van uw presentatie en het presenteren zelf. Van de trainer krijgt u persoonlijke, gerichte feedback op uw presentaties. Zo haalt u samen het optimale in u naar boven.

Uw resultaat

Na deze training heeft u inzicht in uw kwaliteiten en weet u waarin u zich wilt ontwikkelen. U herkent en werkt met structureren in uw gesprekken en weet zich beter uit te drukken. U geeft effectief en zelfverzekerd presentaties, afgestemd op uw doelgroep. Ook luistert u beter en u stelt goede vragen.

Doelgroep

Dit programma is bijzonder geschikt voor professionals die regelmatig presentaties geven. U wilt met meer zelfvertrouwen en structuur presenteren. Daarnaast wilt u groeien in effectieve gespreksvaardigheden.

Doel en opzet

Het gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is afgestemd op wat u wilt leren. Aan de hand van een online intake inventariseert de trainer uw leerdoelen en ontwikkelvraag. Vanwege de kleine groep kan hij u persoonlijk begeleiden en gericht feedback geven tijdens oefeningen en opdrachten. Door zelf uw voortgang bij te houden en een actieplan op te stellen heeft u handvatten om uw nieuwe vaardigheden in de praktijk toe te passen.

De 2 trainingen waaruit dit programma is opgebouwd gaan in op communiceren en presenteren. In beide trainingen gaat u veel oefenen, zodat u alles ook direct weet toe te passen in uw werk. Tijdens de training Effectieve Gespreksvaardigheden leert u verschillende nieuwe communicatiestijlen toe te passen en het oplossen van communicatieproblemen. U krijgt inzicht in verschillende gespreksstijlen en het gebruik van non-verbale communicatie. Tijdens de vele praktische oefeningen gaat u ook aan de slag met luisteren en vraagtechnieken. Zo houdt u de regie en stuurt u de gesprekken in de richting van uw doel.

In de training Zelfverzekerd Presenteren wordt er een veilige en laagdrempelige leeromgeving gecreëerd, waarin u veel oefent met de opbouw van de presentatie en het presenteren zelf. Er wordt ingegaan op de verschillende aspecten die een rol spelen bij het verzorgen van een presentatie: het doel, de doelgroep, de voorbereiding en de presentatie zelf. De ervaren en deskundige trainer geeft uitgebreide feedback op uw presentaties en u kunt uw eigen presentaties terugkijken. De verbeteringen van uw presentatievaardigheden zullen duidelijk zichtbaar zijn.

In dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma ontwikkelt u zich tot iemand die zelfverzekerd communiceert. Of het nu gaat om het voeren van gesprekken of het geven van presentaties, u heeft een natuurlijke eigen stijl die overtuigt en helemaal bij u past.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Effectieve Gespreksvaardigheden

(2 dagen)

 • Uw communicatiestijl
 • De 4 communicatiestijlen
 • Wat is uw eigen (voorkeurs)communicatiestijl
 • Uw stijl van communiceren afstemmen op wat u wilt bereiken
 • Sterktes en zwaktes in uw communicatie

Communicatie oplossen

 • Feedback geven en ontvangen
 • Non-verbale communicatie
 • Emoties en communicatie
 • Meta-communicatie
 • Schakelen in gespreksniveaus

Gespreksstijlen en -modellen

 • Een keuze maken uit de verschillende gespreksmodellen
 • Uw meest effectieve gespreksstijl bepalen
 • De verschillende fasen in het gesprek
 • De regie houden in een gesprek

Luistervaardigheden

 • Luistervaardigheden ontwikkelen
 • Vraagtechnieken en samenvatten

Zelfverzekerd Presenteren

(2 dagen)

 • Doel en opbouw van de presentatie
 • Het doel
 • De doelgroep
 • De voorbereiding

Vorm van de presentatie

 • Gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
 • Mogelijkheden van stemgebruik
 • Houding, beweging en gezichtsuitdrukking
 • Omgaan met stress en spreekangst

Natuurlijk presenteren

 • Rust en uitstraling
 • Interactie met de toehoorders
 • Het houden van de presentatie
 • Persoonlijke overtuigingskracht

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van communicatie en presenteren op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit diploma mogelijk als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI. Hiervoor dient u wel toelaatbaar te zijn tot de Bacheloropleiding.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Effectieve Communicatie en Presentatie’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 4 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Effectieve Communicatie en Presentatie

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.