Menu

HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u als sales- of accountmanager zich verdiepen in uw vak, nieuwe inzichten opdoen en uw vaardigheden verder professionaliseren? Dan is dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma de keuze die uw ontwikkeling versnelt. Samen met bevlogen trainers gaat u aan de slag met vakvaardigheden als sales- en accountmanagement, waarnaast u ook leiderschap ontwikkelt. U leert om uw medewerkers effectief aan te sturen en te motiveren. Daarnaast ontdekt u nieuwe technieken voor succesvol sales- en accountmanagement. U oefent dit met een trainingsacteur aan de hand van onze bewezen succesvolle HIP-aanpak. Door in de oefeningen uw nieuwe inzichten meteen toe te passen ontwikkelt u snel en blijvend uw vaardigheden. U stuurt zo uw team effectiever aan, wat zorgt voor betere verkoopcijfers.

Uw resultaat

Na deze training verhoogt u aantoonbaar de effectiviteit van uw salesinspanningen. U verbetert uw communicatieve vaardigheden en voert met optimaal effect commerciële gesprekken met (potentiële) klanten. Ook kent u uw sterke en zwakke punten als leidinggevende en u zet uw sterke punten effectief in.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor alle salesmanagers, verkoopleiders en accountmanagers. U wilt de verkoop stimuleren door u te verdiepen in uw vak en uw leidinggevende kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Doel en opzet

Dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is gericht op uw ontwikkeling als sales- en accountprofessional en als leider. In een online intake geeft u aan wat uw specifieke leerwensen zijn en welke sales- en accountmanagementvaardigheden u verder wilt ontwikkelen. De deskundige trainers nemen dit mee in het programma en komen hier in de training op terug. U houdt zelf uw ontwikkeling en vervolgstappen bij in uw persoonlijk actieplan, zodat u dit daadwerkelijk gaat toepassen in uw werk.

De nadruk van dit trainingsprogramma ligt op de verdere ontwikkeling van u als sales- en accountmanager. Daarom gaat u in 2 trainingen aan de slag met accountmanagement en leidinggeven. In de training Sales- en Accountmanagement gaat u diep in op de praktijk: van ‘prospecting’ via het verkoopgesprek en de offerte tot het commercieel onderhandelen. U kent alle ins en outs en door de verschillende oefeningen kunt u het geleerde ook in de praktijk toepassen of overdragen op medewerkers.

Daarnaast werkt u in de training Praktisch Leidinggeven aan uw managementvaardigheden. U krijgt inzicht in uzelf en het stimuleren van medewerkers. Daarbij ontdekt u de kracht van communiceren en motiveren als leidinggevende. U geeft effectiever leiding en vergroot de resultaatgerichtheid. Met uw nieuwe inzichten en vaardigheden motiveert u uw medewerkers tot het halen van optimale resultaten.

Met dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma ontwikkelt u zich als verkoopleider met een optimaal commercieel resultaat.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag


Sales- en Accountmanagement

(3 dagen)

Werken met commerciële doelstellingen

 • Werken met verkoopdoelstellingen
 • Organisatie- en persoonlijke doelstellingen

Succesvolle prospecting

 • Telefonische afspraken maken
 • De voorbereiding en eerste indruk
 • 30-secondenpresentatie

Commercieel presenteren

 • Presenteren op klantvoordelen
 • Presenteren om indruk te maken
 • Afsluiten en nazorg

Het verkoopgesprek

 • Herkennen van koopsignalen
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Afsluittechnieken toepassen

Offertetraject

 • Verzamelen van de juiste informatie
 • De winnende offerte
 • Nabellen offerte


Praktisch Leidinggeven

(3 dagen)

Inzicht in uzelf als leidinggevende

 • Hoe komt u over?
 • Uw leidinggevende kwaliteiten en leerpunten

Effectief leidinggeven

 • Oefenen met de verschillende stijlen
 • Situationeel leidinggeven
 • Effectief omgaan met de taak/bekwaamheid van medewerkers

Resultaatgerichtheid

 • Vergroten van resultaat- en doelgerichtheid
 • Uw medewerkers coachen en motiveren
 • Effectieve gesprekstechnieken

Communicatie

 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken
 • Slechtnieuwsgesprekken effectief voeren
 • Daadkrachtig leiden van werkoverleggen en vergaderingen


HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen


HBO-gecertificeerd

Met deze training werkt u aan uw beroepsvaardigheden op HBO-niveau. Deze vaardigheden sluiten aan bij de beroepsgerichte ontwikkeling in verschillende HBO Bachelors van NCOI. U kunt het diploma daarom mogelijk inbrengen als vrijstelling in een HBO Bachelor, als u hiervoor toelaatbaar bent.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 6 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.690,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 6 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.