Digitale brochure aanvragen

HBO Trainingsprogramma Persoonlijke Kracht en Beïnvloeding

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U zit vol kwaliteiten en beschikt over veel mogelijkheden om vooruit te komen in uw carrière. Heeft u toch het gevoel dat dit er nog onvoldoende uitkomt? Wilt u uw persoonlijke kwaliteiten en potentie ten volle benutten en inzetten? Wilt u zich krachtiger en met meer zelfvertrouwen opstellen en op de juiste manier inspelen op kansen en situaties in uw werk? Dan is dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma de keuze die uw ontwikkeling versnelt. U gaat aan de slag met uw persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen, u komt erachter wat u wilt en wat u tegenhoudt. U werkt aan het vergroten van uw beïnvloedingsvaardigheden, om gesprekken naar uw hand te zetten en uw mogelijkheden optimaal te benutten. Op deze manier geeft u met dit programma uw ontwikkeling op het werk en ook in uw dagelijks leven een enorme boost. Met het doorlopen van dit trainingsprogramma ontvangt u bovendien het diploma Persoonlijke Kracht en Beïnvloeding.

Uw resultaat

Na deze training straalt u op authentieke wijze zelfvertrouwen en kracht uit. U bent in staat om uw persoonlijke en zakelijke doelstellingen te realiseren en geeft sturing aan uitdagende gesprekken. Ook communiceert u krachtig en u versterkt uw zelfpresentatie.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor iedereen die zijn persoonlijke kracht en uitstraling wil vergroten. U wilt vanuit uw persoonlijke kracht meer invloed uitoefenen en uw omgeving op een zo positief mogelijke manier beïnvloeden. U haalt daarmee het optimale uit uzelf en uit uw werk.

Doel en opzet

De training draait om uw leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft de training een persoonlijke en interactieve aanpak. In een online intake kunt u aangeven waar uw focus ligt en wat uw uitdagingen zijn. De deskundige trainers nemen dit mee in het programma en geven feedback tijdens de training. U sluit het programma af met een persoonlijk ontwikkelplan. U combineert hierin uw nieuwe inzichten en kunt zich hiermee verder ontwikkelen.

Het HBO-trainingsprogramma is opgebouwd uit 2 trainingen waarin u uw persoonlijke kracht ontwikkelt en leert om effectief te beïnvloeden. In de training Persoonlijke Kracht en Uitstraling brengt u gestructureerd uw eigen kwaliteiten in kaart en ziet u hoe u deze nog beter kunt benutten. U leert hoe u overkomt op anderen en gaat oefenen met non-verbale communicatie en krachtige zelfpresentatie. U merkt direct waar uw sleutel ligt tot meer zelfvertrouwen en daadkracht.

Tijdens de training Effectief Beïnvloeden kijkt u naar verschillende beïnvloedingsstrategieën en denkstijlen. U ontdekt wat uw cirkel van invloed is en hoe u die kunt vergroten en gebruiken. Ook in dit deel van het programma gaat u veel oefenen. In praktijksituaties leert u om af te stemmen op uw gesprekspartner en aan te sluiten op zijn denkstijl. Tegelijkertijd leert u transparant te zijn over uw ambities en belangen. Zo kunt u op een effectieve manier positief invloed uitoefenen, zonder dat de ander zich gemanipuleerd voelt.

Na dit trainingsprogramma treedt u krachtiger op en met meer zelfvertrouwen. U weet situaties naar uw hand te zetten, zodat ze bijdragen aan uw succes.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Persoonlijke Kracht en Uitstraling

 • (3 dagen)

Persoonlijke kwaliteiten

 • Persoonlijke sterkten en zwakten
 • Persoonlijke kernkwaliteiten en uitdagingen
 • Inzetten van uw kwaliteiten

Persoonlijke weerstand

 • Gedragspatronen en blokkades
 • Belemmerende overtuigingen
 • Weerstand doorbreken

Persoonlijke communicatie

 • Hoe komt u over op anderen?
 • Communicatie en interactie
 • Houding en stemgebruik
 • Non-verbale communicatie

Persoonlijke kracht en presentatie

 • Persoonlijke uitstraling
 • Persoonlijke groei
 • Zelfvertrouwen en vitaliteit
 • Krachtige zelfpresentatie

Effectief Beïnvloeden

 • (2 dagen)

Inzicht in eigen stijl

 • Wat is uw persoonlijke beïnvloedingsstrategie en denkstijl?
 • Inzicht in en vergroten van uw cirkel van invloed

Macht, aansluiten en sturen

 • Welke machtsbronnen kunt u activeren?
 • De kunst van het afstemmen: aansluiten op de denkstijl van uw gesprekspartner
 • Sturen met stijl

Positieve invloed uitoefenen

 • Positief invloed uitoefenen door effectieve communicatie
 • Omgaan met ‘lastige’ mensen

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van persoonlijk inzicht en beïnvloeding op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit als vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, als u toelaatbaar bent tot HBO Bachelor.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Persoonlijke Kracht en Beïnvloeding’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 5 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.190,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Persoonlijke Kracht en Beïnvloeding

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.