Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen? Vink aan welke informatie u wilt lezen: vakspecifiek of algemeen. De algemene nieuwsbrief bevat een combinatie van de verschillende onderwerpen.
 
Vakgebied

HBO Trainingsprogramma Prettig Assertief en Verbindend Communiceren

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

HBO Trainingsprogramma Prettig Assertief en Verbindend Communiceren

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uw doel bereiken door het voeren van goede gesprekken lukt niet altijd. In dit HBO-trainingsprogramma leert u om mensen mee te krijgen met uw ideeën en plannen door middel van verbindend communiceren. U oefent door uw benadering af te stemmen op de ander en met het aangaan van gesprekken op een open manier. Door u te verdiepen in elkaars standpunten sluit u beter bij de ander aan, stuit u op minder weerstand en slaagt u erin om effectiever te beïnvloeden. U leert om niet direct te oordelen of te reageren op uw persoonlijke gevoelens, maar te kijken naar feiten en mogelijkheden. Zo komt u op een prettige manier op voor uw eigen standpunten en gaat diepgaand en verbindend in gesprek. Het resultaat is dat u met minder inspanning uw doelen effectiever weet te bereiken.

Uw resultaat

Na deze training legt u effectiever verbinding tussen uw doel en de mogelijkheden of belangen van de ander. U geeft meer ruimte voor initiatieven van de ander en geeft aandacht aan positieve zaken in plaats van negatieve. Ook heeft u meer inzicht in het effect van uw handelen op de ander.

Doelgroep

Dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is waardevol voor u als u optimaal resultaat wilt halen uit uw communicatie. U wilt in uw gesprekken beter aansluiten bij de ander en vanuit samenwerking en vertrouwen een open dialoog voeren met uw gesprekspartner. Zo kunt u met minder weerstand effectiever beïnvloeden.

Doel en opzet

Het trainingsprogramma is zeer praktijkgericht en persoonlijk. U oefent veel tijdens de bijeenkomsten met opdrachten en rollenspelen. Hierbij gaat u aan de slag met praktijksituaties die u lastig vindt. Dit geeft u aan tijdens de intake voorafgaand aan de training. U geeft hierbij ook aan wat u graag wilt leren. Uw trainer gebruikt dit als basis en komt hier regelmatig op terug. U werkt tijdens het trainingsprogramma aan een eigen ontwikkelplan, waarin u bijhoudt wat u heeft geleerd en hoe u dit in de praktijk gaat toepassen. Hierdoor zorgt de training gegarandeerd voor effectief resultaat.

Het programma bestaat uit 2 trainingen die elkaar aanvullen en versterken. In de training Verbindende Communicatietechnieken werkt u aan het aannemen van een open houding en om zonder oordeel een gesprek in te gaan. Door de oefeningen en opdrachten leert u beter te luisteren en verplaatst u zich makkelijker in de standpunten van de ander. U gaat in op 2 effectieve aanpakken, het Socratisch gesprek en de waarderende aanpak. Met beide aanpakken versterkt u uw open houding en vergroot de verbinding.

De training Van Dominant naar Prettig Assertief vergroot u uw inzicht in uzelf en hoe u overkomt op de ander. Met deze aanpak leert u om op een effectieve manier met uw boodschap voor de dag te komen en rekening te houden met uw gesprekspartner. U leert om met meer effect de ander te beïnvloeden en vriendelijk te blijven bij weerstand.

Met dit trainingsprogramma communiceert u effectiever, sluit u beter aan op de ander, herkent u weerstand en buigt u die om. Uw contact met anderen verloopt soepeler en u krijgt meer voor elkaar.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Verbindende Communicatietechnieken

(2 dagen)

Basisprincipes van een open dialoog

 • Loslaten van oordelen
 • Open houding
 • Verdiepen in elkaars standpunten
 • Samen op zoek naar oplossingen

Het Socratisch gesprek

 • Goed luisteren
 • Concrete voorbeelden
 • Argumenteren
 • Tot de kern komen

De waarderende aanpak (Appreciative Inquiry (AI))

 • Focus op wat goed gaat
 • Mogelijkheden zien
 • Positief denken

Van Dominant naar Prettig Assertief

(2 dagen)

Inzicht in uzelf

 • Hoe komt u over op de ander
 • Uw communicatiestijl

Contact maken

 • Aansluiten bij de ander
 • Luistervaardigheden
 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met emoties van de ander
 • Non-verbale communicatie

Beïnvloeden

 • Beïnvloeding versus manipulatie
 • Presenteren van uw idee
 • Vriendelijk blijven bij weerstand

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van communicatie op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen, als u toelaatbaar bent voor HBO Bachelor.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Prettig Assertief en Verbindend Communiceren’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 4 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Prettig Assertief en Verbindend Communiceren

HBO-gecertificeerd - 4 dagen

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent