HBO Trainingsprogramma Sales met Impact

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

HBO Trainingsprogramma Sales met Impact

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u actief in de sales, bijvoorbeeld als commercieel medewerker en wilt u zich verder ontwikkelen om door te groeien als resultaatgerichte salesprofessional? Volg dan dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma. U gaat aan de slag met ervaren trainers die samen met u uw commerciële vaardigheden en uw persoonlijke kwaliteiten versterken. Zo leert u vanuit vertrouwen in uzelf nieuwe en bestaande klanten te overtuigen. Door te oefenen met de trainers en een trainingsacteur, waarbij u gebruikmaakt van uw producten of diensten, kunt u de trainingsresultaten direct inzetten in uw werk. Dit is dus de training om te werken met meer impact en als resultaat dat u als salesprofessional de verkoopverwachtingen weet te overtreffen.

Uw resultaat

Na dit trainingsprogramma weet u verkoopverwachtingen te overtreffen. U vergroot uw inzicht in hoe u overkomt op klanten en speelt effectiever in op hun behoeften. Uw diensten of producten presenteert u optimaal aan klanten. Ook straalt u meer zelfvertrouwen en kracht uit, zowel verbaal als non-verbaal.

Doelgroep

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is geschikt voor alle salesprofessionals, zoals commercieel medewerkers, buitendienstmedewerkers en startende accountmanagers. U wilt werken aan uw persoonlijke kracht en uitstraling, zodat u meer salesresultaat behaalt in uw werk.

Doel en opzet

Dit HBO-gecertificeerde trainingsprogramma heeft een zeer persoonlijke aanpak. In een online intake geeft u uw specifieke leerwensen en persoonlijke leerdoel aan. De deskundige trainers nemen dit mee in de training en komen daar tijdens de training op terug. Tijdens de training houdt u uw ontwikkeling bij en legt u vast hoe u uw nieuwe vaardigheden in uw werk gaat toepassen.

De 2 trainingen uit het trainingsprogramma gaan in op het ontwikkelen van salesvaardigheden en het versterken van uw persoonlijke kracht en uitstraling. Tijdens de training Professionele Salesvaardigheden krijgt u theorie, maar gaat u vooral aan de slag, met opdrachten, oefeningen en rollenspelen. Alle oefeningen betreffen het voeren van commerciële gesprekken, zodat u situaties uit de praktijk goed herkent en het toepassen na de training eenvoudig is. U weet hoe u de aandacht van de klant krijgt en vasthoudt.

In de training Persoonlijke Kracht en Uitstraling werkt u met behulp van diverse werkvormen aan uw persoonlijke bewustwording en inzicht. Tijdens de bijeenkomsten ontdekt u uw eigen kwaliteiten en uw verbeterpunten. U leert hoe u overkomt op anderen en gaat oefenen met non-verbale communicatie. Deze aspecten spelen een belangrijke rol bij de sales. Met deze training versterkt u uw persoonlijke kracht en uitstraling.

Dit HBO-trainingsprogramma geeft u meer inzicht in uzelf en u ontwikkelt uw professionele salesvaardigheden. U groeit zo uit tot een krachtige salesprofessional, die goed verkoopt en potentie heeft om verder door te groeien.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag


Professionele Salesvaardigheden

(2 dagen)

Voorbereiding

 • Inleven in de klant
 • De eerste indruk

Opening van het gesprek

 • Begroeting
 • Sfeer creëren

Behoeften bepalen van de klant

 • Vraagtechnieken
 • Actief luisteren
 • Herkennen van koopsignalen

Presenteren

 • Aantrekkelijk presenteren product of dienst
 • Spreken in klantvoordelen
 • Enthousiasme en trots uitstralen

Afsluiten en nazorg

 • Overwinnen van bezwaren
 • Vragen om de order
 • Afsluiten en afsluittechnieken
 • Nazorg


Persoonlijke Kracht en Uitstraling

(3 dagen)

Persoonlijke kwaliteiten

 • Persoonlijke sterkten en zwakten
 • Persoonlijke kernkwaliteiten en uitdagingen
 • Inzetten van uw kwaliteiten

Persoonlijke weerstand

 • Gedragspatronen en blokkades
 • Belemmerende overtuigingen
 • Weerstand doorbreken

Persoonlijke communicatie

 • Hoe komt u over op anderen?
 • Communicatie en interactie
 • Houding en stemgebruik
 • Non-verbale communicatie

Persoonlijke kracht en presentatie

 • Persoonlijke uitstraling
 • Persoonlijke groei
 • Zelfvertrouwen en vitaliteit
 • Krachtige zelfpresentatie


HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen


HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u resultaatgericht uw competenties op het gebied van sales op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit als vrijstelling inbrengen in diverse HBO-Bacheloropleidingen van NCOI, als u toelaatbaar bent voor HBO Bachelor.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Sales met Impact’. Als u verder wilt studeren aan een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 5 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.190,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Sales met Impact

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent