Menu

HBO Leergang Social Work specialisatie MWD

Fase 1 en 2 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (MWD) - 2 jaar

HBO Leergang Social Work specialisatie MWD

Fase 1 en 2 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (MWD) - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit unieke HBO-programma maakt u kennis met essentiële onderwerpen binnen de maatschappelijke dienstverlening. Van ouderenzorg tot huisvesting: op praktijkgerichte wijze worden alle belangrijke onderdelen van maatschappelijk werk behandeld. U krijgt zicht op actuele ontwikkelingen, doelgroepen en vormen van hulpverlening binnen het sociaal domein. Daarbij verdiept u zich in het bijzonder in de relatie tussen mensen en hun gedrag. Aan de hand van cliëntanalyses stelt u hulpverleningsplannen op en leert u complexe zorgsituaties in te schatten. Daarnaast ontwikkelt u uw eigen professionele begeleidingsvaardigheden, zodat u cliënten straks zo goed mogelijk verder kunt helpen. Met deze kwaliteiten op zak kunt u na afloop van deze HBO Leergang Social Work specialisatie MWD in elke situatie succesvol handelen.

Propedeuse HBO Bachelor

De HBO Leergang Social Work specialisatie MWD maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (MWD). Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden van de Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kruis dan het vakje Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U werkt in de hulpverlening en wilt uw kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van maatschappelijk werk en dienstverlening naar een hoger niveau tillen. U wilt uw kennis en vaardigheden op het gebied van individuele begeleiding van een cliënt graag verbreden.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In dit programma krijgt u alle handvatten aangereikt die u nodig heeft om uw cliënten optimaal bij te staan en te begeleiden. U onderzoekt maatschappelijke ontwikkelingen binnen het sociaal domein en bekijkt de invloed daarvan op het huidige maatschappelijk werk. U krijgt zicht op de ontwikkeling en gedragingen van mensen en verdiept u uitgebreid in psychische stoornissen en de behandeling hiervan. Daarbij leert u proces-, resultaat- en oplossingsgericht werken. Ook werkt u aan een professionele beroepshouding en versterkt u uw communicatievaardigheden, zodat u beter kunt luisteren en zenden.

Gedurende het programma werkt u aan praktische opdrachten die u koppelt aan uw eigen werkomgeving. Hierdoor is alles wat u leert direct toepasbaar in de praktijk. Daarbij wordt u ondersteund door actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving waarin u alle relevante informatie rondom uw studie vindt. Ook kunt u binnen deze leeromgeving communiceren met docenten en medestudenten.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Fase 1

Kernbegrippen social work

Ontwikkelings- en levensfasepsychologie

Psychologie en gezondheid

Werken met methodieken

Professionele communicatie

Professioneel en oplossingsgericht werken

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Fase 2

Keuzeprogramma HBO Leergang Social Work specialisatie MWD

    • Verslavingszorg
    • Wijkontwikkeling
    • Schuldhulpverlening

Systeemgericht werken

Maatschappelijk werk en planmatige hulpverlening

Observeren en rapporteren

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt de leergang af met een eindopdracht.

Diploma

U sluit de modules Kernbegrippen social work en Psychologie en gezondheid af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De module Professionele communicatie sluit u af met een mondeling examen. De overige modules rondt u elk af met een praktijkgerichte opdracht. Ter afsluiting van het gehele programma maakt u tweemaal een eindopdracht. Behaalt u voor alle onderdelen een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Social Work specialisatie MWD’ van Hogeschool NCOI. U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst. Daardoor kunt u in een verkorte route instromen in de derde fase van de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (MWD).

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van het keuzeprogramma dat u in fase 2 van de leergang kiest.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 5.990,-

Studiemateriaal: € 1.800,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 700,-

Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Leergang Social Work specialisatie MWD

Fase 1 en 2 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (MWD) - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.