Menu

Servicemodule Rechten

Hogeschool NCOI, de grootste hogeschool van werkend Nederland

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voor verschillende opleidingen op het gebied van rechten van NCOI is het van belang dat je over juridisch inzicht beschikt. Soms hebben studenten van dergelijke opleidingen dit juridische inzicht in een vooropleiding, aparte cursus of door werkervaring ontwikkeld. Als je nog weinig zicht hebt op de diverse soorten rechtsgebieden en weinig ervaring hebt met het gebruik van wetboeken, dan is deze servicemodule voor jou buitengewoon geschikt.

Doelgroep

Deze servicemodule is zeer bruikbaar voor iedereen die een opleiding op het gebied van rechten gaat volgen en een mooie basis wil leggen.

Doel en opzet

In deze module worden de algemene juridische basisbegrippen toegelicht en leer je de indeling van de rechtsgebieden in het Nederlandse recht toepassen. Tussen de bijeenkomsten door maak je diverse oefeningen om het geleerde direct in praktijk te brengen. Na afloop van de module heb je zicht op de meest voorkomende rechtsgebieden en kun je de kernbegrippen die bij deze rechtsgebieden horen uitleggen. Bovendien kun je met een gerust hart aan een opleiding rechten beginnen of het examen maken.

Vooropleiding

Voor de module is geen specifieke vooropleiding vereist.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Servicemodule Rechten

Hogeschool NCOI, de grootste hogeschool van werkend Nederland

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.