HBO Trainingsprogramma Sterk en Vitaal aan het Werk

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

HBO Trainingsprogramma Sterk en Vitaal aan het Werk

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u sterk en vitaal aan het werk? Dwalen uw gedachten te vaak af en heeft u minder energie? Wilt u meer energiek werkzaamheden oppakken? Met dit gecertificeerde trainingsprogramma gaat u aan de slag om weer met plezier en energie te werken en te leven. U zorgt ervoor dat lichaam en geest meer in balans zijn, dat u zelfvertrouwen behoudt en rust vindt tijdens stress, conflicten of andere onprettige situaties. U leert alles over de essentie van mindfulness en hoe u mindfulness effectief toepast in uw gedrag en communicatie. Hierbij gaat u praktisch aan de slag met oefeningen en opdrachten onder leiding van ervaren trainers. Hiermee borgt u dat u dit toepast in uw werk. Het resultaat van dit HBO-trainingsprogramma is meer balans, rust en zelfvertrouwen. Vanuit deze basis kunt u weer sterk en vitaal aan het werk.

Uw resultaat

Met dit trainingsprogramma heeft u inzicht in de essentie en toepassing van mindfulness. U luistert beter en ziet wat nodig is in bepaalde situaties. Ook beschikt u over meer rust en zelfvertrouwen. Uw impact, veranderkracht en creativiteit nemen daarmee toe. U zet uw energie effectief in en vindt de optimale balans tussen werk en privé.

Doelgroep

Dit gecertificeerde trainingsprogramma is waardevol voor u als u met aandacht en ontspanning wilt werken en leven. U wilt de optimale balans tussen werk en privéleven vinden en met meer plezier werken.

Doel en opzet

Persoonlijke reflectie staat centraal in dit HBO-trainingsprogramma. Voorafgaand geeft u in een intake aan waar bij u de knelpunten liggen en wat u graag zou willen veranderen of verbeteren. De trainer komt hier regelmatig op terug tijdens de bijeenkomsten. U houdt dit zelf ook bij in uw persoonlijk ontwikkelplan. Hierin noteert u wat u leert en wat uw vervolgstappen zijn. Door deze extra reflectie ontwikkelt u zich sterk en heeft u bovendien na afloop een plan waar u op terug kunt vallen. Zo weet u zeker dat de training resultaat heeft.

De training is opgebouwd uit 2 trainingen die elkaar uitstekend aanvullen. U gaat aan de slag met mindfulness en u richt zich op vitaal en gezond werken en leven. In de training Mindfulness leert u de essentie van mindfulness en krijgt u vanuit de focus op het hier en nu meer rust en zelfvertrouwen. U oefent veel met het toepassen van mindfulness in uw gedrag, uw werk en uw communicatie. U versterkt uw bewustzijn en ontwikkelt een grondhouding van rust en balans.

In de training Vitaal en Gezond in Werk en Privé kijkt u naar wat voor u een goede balans is tussen uw werk en privéleven. U zoomt hierbij ook in op het evenwicht tussen lichaam en geest. U leert inefficiënt gedrag en ongezonde leefstijl bij uzelf te herkennen en te veranderen. Ook gaat u aan de slag met het stellen van prioriteiten en haalbare doelen, zowel op het werk als in uw privéleven. Hierdoor krijgt u een betere balans en heeft u meer energie.

Dit sterke HBO-trainingsprogramma zorgt ervoor dat u in balans bent en vanuit rust en zelfvertrouwen werkt en leeft.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag


Mindfulness

(4 dagen)

Wat is het?

 • Wat is mindfulness?
 • Wat levert het op?

Hoe pas ik het toe?

 • Trainen en ontwikkelen van mindfulness
 • Mindfulness toepassen in uw gedrag
 • Mindfulness toepassen in uw manier van werken
 • Mindfulness en uw manier van communiceren

Oefeningen en tips

 • Ervaringsgerichte oefeningen
 • Lichaamsgerichte oefeningen
 • Bewustzijnsoefeningen
 • Persoonlijke begeleiding en coaching
 • Concrete tips in praktijksituaties


Vitaal en Gezond in Werk en Privé

(1 dag)

Gezondheid

 • U bewust worden van uw gezondheid
 • Lekker in uw vel zitten
 • Gezond eten
 • Genoeg bewegen
 • Voorkom vermoeidheid

Werk

 • Gezond werken in een gezonde werkomgeving
 • Stressmanagement
 • Prioriteiten stellen
 • Uw grenzen aangeven
 • Uitgaan van uw eigen kracht

Privé

 • De regie over uw leven terugkrijgen
 • Gezonde balans tussen werk en privé
 • Meer energie met meer rust
 • Prioriteiten stellen


HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van persoonlijke effectiviteit en stressmanagement op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. U kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen, als u toelaatbaar bent voor HBO Bachelor.

Diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Sterk en Vitaal aan het Werk’. Op het moment dat u verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Het programma bestaat uit 5 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Sterk en Vitaal aan het Werk

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.