Inkopen met UAV-GC

Draag zorg voor een goede overeenkomst en de juiste uitvoering ervan - 7 dagen

Inkopen met UAV-GC

Draag zorg voor een goede overeenkomst en de juiste uitvoering ervan - 7 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Geïntegreerde contracten bevorderen de samenwerking en innovaties in de gehele keten en bieden zo veel voordelen en kansen voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. De contracten omvatten meerdere disciplines, zoals transport, elektra en klimaat. Hierdoor zijn er verschillende vormen van geïntegreerde contracten, zoals DBM, DBFMO of Turnkey. In deze opleiding gaat u aan de slag met diverse facetten hiervan, zoals systeemdenken, aanbesteden en contractbeheersing. Zo zorgt u voor duidelijke overeenkomsten en de juiste uitvoering ervan.

Doelgroep

U bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoering of begeleiding van bestekken en UAV-gc-contracten in de grond-, weg- en waterbouw. Bijvoorbeeld in de functie van (senior) inkoper, medewerker aanbestedende diensten, bestekschrijver, ingenieur, tendermanager of directievoerder.

Vooropleiding

U bent werkzaam in de GWW-sector. Daarnaast heeft u een achtergrond op minimaal MBO-niveau 4.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding leert u geïntegreerde contracten op te stellen. U verdiept zich in het werken met het ARW. Daarnaast krijgt u een introductie tot UAV-gc. Om goed inzicht te krijgen in specificeren en ontwerpafwegingen gaat u aan de slag met systems engineering en functioneel specificeren voor de GWW. U wordt hierbij begeleid door docenten die werkzaam zijn in het veld. Zij hebben veel ervaring met aanbesteden, contracteren en specificeren. De opleiding is hierdoor gericht op de praktijk, waardoor u alles wat u leert meteen kunt toepassen in uw werk.

Er is ruimte om tijdens de bijeenkomsten eigen casuïstiek in te brengen. U kunt dus direct aan de slag met uw persoonlijke leervragen en dit vertalen naar effectiviteit in uw praktijk. Doordat onze bijeenkomsten plaats bieden aan deelnemers van zowel de opdrachtgevers- als de opdrachtnemerszijde van de markt krijgt u beter inzicht in elkaars belangen. Op deze manier krijgt u meer grip op de vraagstukken die u kent vanuit uw eigen praktijk.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 2-3 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Dit programma wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens de praktijkgerichte opleiding van NCOI komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Aanbestedingsreglement Werken (ARW)

(1 dag of 2 avonden)

 • Meest voorkomende aanbestedingsprocedures
 • Gunningscriteria
 • Economisch meest voordelige inschrijving (EMVI)
 • Strategische en manipulatieve inschrijvingen

Introductie UAV-GC

(1 dag of 2 avonden)

 • Basiskennis geïntegreerde contracten
 • Geïntegreerd vs. traditioneel contract
 • Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

Systems engineering voor de GWW

(1 dag of 2 avonden)

 • Achtergronden en toepassing van systems engineering in de GWW
 • Ontwerpafwegingen
 • Systeemdenken
 • RAMS, SE en bouwcontracten

Functioneel specificeren voor de GWW

(2 dagen of 4 avonden)

 • Methodiek achter specificeren
 • Specificeren en de UAV-gc
 • Programma van eisen
 • Vraagspecificatie
 • Ontwerpen op basis van functies

Systeemgerichte contractbeheersing

(2 dagen of 4 avonden)

 • Uitgangspunten systeemgerichte contractbeheersing
 • Rollen en taken
 • Relatie opdrachtnemer en opdrachtgever
 • Contractbeheersing

De bijeenkomsten van Aanbestedingsreglement Werken (ARW) worden mogelijk op een andere avond verzorgd.

PBNA-diploma

U rondt de opleiding af met een digitaal examen bij Koninklijke PBNA. Behaalt u een voldoende, dan ontvangt u het officiële diploma ‘Inkopen met UAV-GC’ van PBNA.

Koninklijke PBNA is een onafhankelijk, branche-erkend exameninstituut in de techniek dat toeziet op de kwaliteit van de examens.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 4 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 7 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur. De avondopleiding heeft 14 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Dagopleiding: € 2.921,-
Avondopleiding: € 2.823,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.399,-
Studiemateriaal: € 52,-
Examenkosten: € 195,-
Arrangementskosten dag: € 175,-
Arrangementskosten avond: € 77,-

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Inkopen met UAV-GC

Draag zorg voor een goede overeenkomst en de juiste uitvoering ervan - 7 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.