Menu

MBO Praktisch Leidinggeven

Praktijkgericht programma voor effectief management in uw werkomgeving - 3 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Gaat u leidinggeven aan een team of afdeling en wilt u zich hier goed op voorbereiden? Kies dan voor dit korte programma. Het programma is ontwikkeld voor mensen die gaan leidinggeven of hier nog maar weinig ervaring mee hebben. U gaat praktisch aan de slag met vaardigheden als aansturen van medewerkers, overleggen en plannen van werkzaamheden. Na het afronden van het programma ontvangt u een diploma dat u mogelijk kunt inbrengen in een verkort programma naar erkende MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 van NCOI.

Doelgroep

U bent toekomstig teamleider, supervisor of leidinggevende en u wilt op een goede en prettige manier leidinggeven. Ook als u al enige tijd leiding geeft, maar dit beter wilt doen, is dit programma een goede keuze.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Tijdens het programma gaat u aan de slag met verschillende onderdelen van leidinggeven. Zo leert u instructies geven, uw medewerkers concreet aan te sturen en de werkzaamheden van u en uw team te coördineren. U gaat aan de slag met helder communiceren en met teamvorming. In de bijeenkomsten oefent u met vaardigheden die u aan de hand van opdrachten in uw eigen werkomgeving gaat toepassen. Zo staat uw eigen praktijk centraal in dit programma.

Tijdens dit programma maakt u gebruik van studiemateriaal dat actueel is en uitstekend aansluit op de exameneisen. Daarnaast vindt u alles wat u nodig heeft voor uw studie in onze moderne online leeromgeving. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een moderne online leeromgeving en uw eigen werkomgeving maakt dit programma uniek.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Leidinggeven

 • Taken, rollen en verantwoordelijkheden
 • Motiveren
 • Instrueren en begeleiden
 • Omgaan met weerstand
 • Teamvorming

Communicatie

 • Helder communiceren
 • Vergaderen en besluitvorming

Coördineren van werkzaamheden

 • Effectieve werkplanning
 • Personeelsbeleid

Diploma

Het programma rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling voor het examen ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Praktisch Leidinggeven’ van MBO College van NCOI.

Dit deelprogramma kunt u mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 3 of 4 van NCOI.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
 • Dag: 2 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 4 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 195,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

MBO Praktisch Leidinggeven

Praktijkgericht programma voor effectief management in uw werkomgeving - 3 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.