MHBO Projectmanagement

Praktijkgericht aan de slag met projectmanagement - 6 maanden

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u in de volle breedte op MHBO-niveau kennismaken met projectmanagement? Dan is deze opleiding echt iets voor u. De opzet is zeer praktijkgericht en er wordt dus voortdurend een koppeling met uw eigen werksituatie gemaakt. De opleiding kan mogelijk vrijstelling opleveren in erkende HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Hierdoor vormt deze opleiding een uitstekende brug van MBO naar HBO. Als u regelmatig in projecten werkt of projecten leidt, dan krijgt u in deze opleiding bijzonder veel nuttige kennis en vaardigheden aangereikt.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor diegenen die een breed, praktijkgericht programma op het gebied van projectmanagement zoeken. De afgeronde opleiding sluit vervolgens zeer goed aan bij een opleiding tot volledig HBO Bachelor. De opleiding wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. U hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Doel en opzet

De opleidingen van NCOI worden gekenmerkt door hun praktijkgerichtheid. U krijgt praktijkgerichte kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement aangereikt. Dit kunt u direct toepassen op uw dagelijkse werkzaamheden. De diverse bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en uitdagend. Uw ervaren docent begeleidt u tijdens de bijeenkomsten. Daarnaast krijgt u ondersteuning via e-Connect. De docent kent uw dagelijkse praktijk en legt voortdurend verbanden tussen de theorie en uw werksituatie. Hierdoor wordt de leerstof voor u levendig en begrijpelijk. Voor een overzicht van de onderwerpen verwijzen we u naar het programma. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Projectmatig werken en planning

(6 bijeenkomsten)

  • Projectmanagement en -organisatie
  • Projectresultaat en -doelstellingen
  • Faseren, beheersen en beslissen
  • Projectbudgettering
  • Planningstechnieken en -methoden
  • Het werken met deadlines
  • Het opstellen van een projectaanpak
  • Projectorganisatie

Projectmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • Timemanagement
  • Communicatie binnen projecten
  • Onderhandelingsvaardigheden
  • Besluitvorming binnen projecten
  • Presenteren van projectplannen
  • Vergaderen binnen projecten
  • Teambuilding
  • Leidinggeven aan projecten

    Diploma

    De module Projectmatig werken en planning rondt u af met een digitaal examen. Het voordeel van een digitaal examen is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. De module Projectmanagement wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende resultaat voor beide onderdelen neemt u het diploma ‘MHBO Projectmanagement’ van Hogeschool NCOI in ontvangst.

    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning

    Opleidingsvarianten

    • Duur van de opleiding: 6 maanden
    • Varianten: Avond, dag, zaterdag
    • Dag: 6 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
    • Avond: 12 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
    • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie

    Kosten

    Inschrijfgeld: € 100,-

    Lesgeld: € 1.790,-

    Studiemateriaal: € 150,- (per module)

    Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

    € 195,- (per moduleopdracht)

    Reprorechten: € 15,-

    Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

    Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

    Locatie- en arrangementskosten

    NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

    Reprorechten en hand-outs

    Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

    Fiscaal voordeel

    Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

    Btw

    Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

    Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

    Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

    MHBO Projectmanagement

    Praktijkgericht aan de slag met projectmanagement - 6 maanden

    Opleidingsniveau

    MHBO

    Erkenning

    NVAO geaccrediteerd

    Meer informatie

    Download brochure

    Wil je dit met iemand delen?

    Mail door

    Heeft u vragen?

    Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

    Voorlichtingsbijeenkomsten

    Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

    Vraag de studiegids 2019-2020 aan

    Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

    Opleidingsadvies op maat?

    Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.