Menu

Masterclass Productieprocessen en Manufacturing

Onderdeel van de Master Business Engineering (MBE) - 3 maanden

Masterclass Productieprocessen en Manufacturing

Onderdeel van de Master Business Engineering (MBE) - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u weten hoe u het proces voor de productie en levering van producten en diensten effectief kunt managen? In deze Masterclass analyseert u concepten, instrumenten en methoden die worden gebruikt bij het managen van productieprocessen en manufacturing. Hierbij ziet u waar verbeteringen mogelijk zijn. Binnen de Masterclass is er bijzondere aandacht voor de planning-en-controlcyclus. Ook verdiept u zich in risicomanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de praktijkgerichte aanpak van NCOI kunt u de nieuwe inzichten direct toepassen in uw werk. Dat maakt deze Masterclass bijzonder waardevol.

Studiefinanciering voor volwassenen

Deze Masterclass komt in aanmerking voor levenlanglerenkrediet, de studiefinanciering voor volwassenen. U volgt dit programma dan met een omvang van 6 EC (studiepunten) binnen de geaccrediteerde opleiding Master Business Engineering (MBE). Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie over levenlanglerenkrediet en de uiterst gunstige voorwaarden.

Doelgroep

U bent een ambitieuze manager, adviseur of professional binnen een technische en/of logistieke omgeving en u wilt zich diepgaand ontwikkelen op het gebied van productieprocessen en manufacturing.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

Deze zeer boeiende Masterclass biedt inzicht in de wijze waarop u productieprocessen en manufacturing op een professionele, effectieve en efficiënte wijze kunt inrichten en vormgeven. De Masterclass wordt verzorgd door topdocenten uit het vakgebied. U gaat aan de slag met een combinatie van theoretische concepten, praktische uitwerkingen en studieopdrachten. Deze koppelt u waar mogelijk aan uw eigen praktijk. NCOI maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling

Deze Masterclass Productieprocessen en Manufacturing maakt deel uit van de volledige Master Business Engineering (MBE) van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor de Master? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen uit de Master. Zo kiest u met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houdt u ook zicht op een verkort programma richting de Master Business Engineering (MBE).

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Operationsmanagement, performance en strategie

 • Operationsmanagement en waardecreatie
 • Belang van performancemanagement
 • Strategie en operations

Procesontwerp

 • Procesontwerp
 • Ontwerp van producten en services
 • Ontwerpen van de lay-out en productieflow
 • Procestechnologie

Planning en control

 • Planning en control
 • Capaciteitsplanning
 • Materiaalvereisten en voorraadplanning
 • Supply chain planning
 • Manufacturing Planning and Control (MPC)
 • Enterprise Resources Planning (ERP)
 • Lean en kwaliteitsmanagement

Verbeteren en optimaliseren van processen

 • Procesoptimalisatie
 • Risicomanagement
 • Managen van verbeterprocessen

Corporate Social Responsability

 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
 • MVO-beleid in de praktijk

Operations excellence

 • High Performance Organisatie (HPO)
 • 12 principes van manufacturing excellence

Diploma

U rondt deze boeiende Masterclass af met een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u het diploma ‘Masterclass Productieprocessen en Manufacturing’ van NCOI University of Business Studies.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Masterclass Productieprocessen en Manufacturing

Onderdeel van de Master Business Engineering (MBE) - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.