Masterclass Productmanagement

Onderdeel NVAO-geaccrediteerde Master in Marketingmanagement (MMM) - 3 maanden

Masterclass Productmanagement

Onderdeel NVAO-geaccrediteerde Master in Marketingmanagement (MMM) - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u aan de slag in een uitdagende functie als productmanager? Als productmanager bent u verantwoordelijk voor de coördinatie van een groot aantal functionele managementgebieden. Ook heeft u winstverantwoordelijkheid voor een merk of een product(groep) en geeft u leiding aan het product- of merkenbeleid. Dit vraagt om de nodige kennis en vaardigheden. Wilt u zich ontwikkelen op het gebied van productmanagement? In deze Masterclass gaat u onder leiding van ervaren professionals aan de slag. De kracht van dit programma zit in de aandacht voor zowel de kennis-, vaardigheids- als attitudecomponenten van de productmanager.

Studiefinanciering voor volwassenen

Deze Masterclass komt in aanmerking voor levenlanglerenkrediet. U volgt dit programma dan met een omvang van 6 EC (studiepunten) binnen de geaccrediteerde opleiding Master in Marketingmanagement (MMM). Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie.

Doelgroep

U bent hoger opgeleid en actief in een marketingomgeving. U wilt zich verdiepen in productmanagement op Masterniveau.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

Deze Masterclass biedt u de belangrijkste kennis van productmanagement. U volgt het hele proces van productontwikkeling. Zo krijgt u inzicht in productplanning, strategie en financiële aspecten. Daarnaast werkt u aan vaardigheden als faseren en managen van projecten, waarbij u een visie op uw rol als productmanager ontwikkelt.

Kenmerkend voor deze Masterclass is de creatieve, probleemoplossende aanpak. Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. De praktijkopdrachten, waarin herkenbare problemen uit uw vakgebied centraal staan, werkt u veelal in groepsverband uit. U maakt hierbij voortdurend de koppeling met uw eigen werksituatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de erkende Masteropleiding Master in Marketingmanagement (MMM) van NCOI. Wilt u verder studeren naar Master en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo kiest u met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houdt u ook zicht op een verkort programma richting Master in Marketingmanagement.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Productplanning en strategie

 • Productmanagement in relatie tot merkstrategie
 • Marketingplanningsproces
 • Het marketingplan
 • Productactieplan
 • Productlevenscyclus
 • Merkarchitectuur en merkstrategie
 • Merkdifferentiatie en -positionering

New productdevelopment

 • Creativiteit en innovatie
 • Het maken van een plan van aanpak
 • Idee- en conceptontwikkeling
 • Het productontwikkelingsproces
 • Het analyseren van de productwinstgevendheid

Financiële aspecten van productmanagement

 • Kosten- en opbrengstenanalyse
 • Break-evenanalyse
 • Productwinstgevendheid
 • Investeringsbeslissingen
 • Het bewaken van het budget

De productmanager als projectleider

 • Projectorganisatie
 • Faseren van het project
 • Opstellen projectplan
 • Managen van projecten
 • Leidinggeven aan een projectteam
 • Management van voortgang en risico’s

Diploma

Deze Masterclass wordt afgesloten met een eindopdracht in de vorm van een professioneel productplan op Masterniveau voor uw eigen organisatie. Behaalt u hiervoor een voldoende, dan behaalt u het diploma ‘Masterclass Productmanagement’ van NCOI University of Business Studies.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Masterclass Productmanagement

Onderdeel NVAO-geaccrediteerde Master in Marketingmanagement (MMM) - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.