Menu

Professional Master Onderwijskunde

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 1 jaar

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Onderwijskunde is een vak dat veel impact heeft op de maatschappij. Dankzij innovatie en continue verbeteringen binnen het onderwijssysteem en opleidings- en leertrajecten kun je als onderwijskundige bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin mensen interessante toekomstmogelijkheden hebben. Wil je leren hoe je leerprocessen succesvol ondersteunt, organiseert en ontwikkelt? In dit intensieve programma doe je fundamentele kennis op van onderwijskundige principes, onderwijsmanagement en onderwijsbeleid. Daarnaast verdiep je je breed in didactische werkvormen. Na afronding van deze Professional Master ben je in staat veel taken en rollen binnen het onderwijs en bedrijfsopleidingen uitstekend uit te voeren. Met het diploma kun je mogelijk doorstuderen naar een NVAO-geaccrediteerde Master, zoals de Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI University of Applied Sciences.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

Je bent bestuurder, opleidingsmanager of teamleider, je bent werkzaam binnen het primair of voortgezet onderwijs (ROC’s, AOC’s, vakinstellingen, kenniscentra en hogescholen) en je wilt graag uitgebreide kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van onderwijsbeleid en didactische werkvormen. Ook wanneer je leidinggevende of beleidsmaker in een bovenschools bestuurlijke organisatie bent, is dit programma een uitstekende investering.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is echter zeer aan te raden dat je beschikt over meerdere jaren relevante werkervaring als teamleider of coördinator in een onderwijscontext.

Doel en opzet

In dit actuele en praktijkgerichte programma ga je direct naar de kern van onderwijsbeleid. Je krijgt zicht op recente ontwikkelingen in het onderwijs en verdiept je in didactische werkvormen en verschillende modellen voor opleidingsontwerp. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met onderwerpen als strategievorming, het implementeren van veranderingen en het herontwerpen van de onderwijsorganisatie. Ook verdiep je je in innovatieve vormen van leren en effectief opleiden. Hoe motiveer je leerlingen? Hoe ga je om met leerproblemen? En hoe stimuleer je zelfregulatie? Met al deze kennis op zak groei je in korte tijd uit tot een breed ontwikkelde professional die succesvol inzetbaar is in tal van rollen in de constant veranderende wereld van onderwijs.

Je rondt elke Masterclass af met een opdracht die betrekking heeft op je eigen onderwijsorganisatie. De uitkomsten zijn direct toepasbaar in je eigen werkomgeving. Zo maak je constant de verbinding tussen theorie en praktijk. Het programma wordt verzorgd door docenten uit de onderwijspraktijk. Zij zorgen elke bijeenkomst voor een inspirerende discussie over theorieën en modellen en bewaken de praktische bruikbaarheid van alles wat je leert. Bovendien kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling

Deze Professional Master maakt deel uit van diverse NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen van NCOI. Bijvoorbeeld de Master Onderwijskunde (MEd) en de Master Management, Cultuur en Verandering (MCC) specialisatie Onderwijsmanagement. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houd je met deze Professional Master zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Opleidingskunde

  • (8 bijeenkomsten)

Masterclass Onderwijs- en Opleidingsmanagement

  • (8 bijeenkomsten)

Masterclass Effectief Leren en Opleiden

  • (8 bijeenkomsten)

Masterclass Ontwerpen van Leertrajecten

  • (8 bijeenkomsten)

Diploma

Je rondt elke Masterclass af met een praktijkgerichte eindopdracht. Behaal je een voldoende beoordeling voor alle opdrachten, dan ontvang je het diploma ‘Professional Master Onderwijskunde’ van NCOI University of Applied Sciences.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 1 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 16 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 32 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 9.990,-
Studiemateriaal: € 250,- (per module)
Eindopdracht: € 295,- (per Masterclass)
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 4 of 12 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Professional Master Onderwijskunde

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 1 jaar

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.