Menu
NCOI Opleidingen - HR

Post Bachelor Arbeids- en Sociaal Recht

Korte en praktijkgerichte opleiding voor hogeropgeleiden - 4 maanden

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u benieuwd naar de essentie van goed werkgever- en werknemerschap en wilt u uw kennis opfrissen over de wederzijdse verplichtingen? In deze praktijkgerichte opleiding verbreedt u uw kennis over verschillende soorten arbeidsovereenkomsten en de nieuwste juridische ontwikkelingen en voorstellen. Onze ervaren docenten leren u omgaan met de zieke werknemer en zijn re-integratie en nemen u uitgebreid mee in het ontslagrecht. Daarbij gaat u praktijkgericht aan de slag met het wijzigen van arbeidsvoorwaarden, de toepassing van verbetertrajecten en het analyseren van contracten.

Doelgroep

U bent hoger opgeleid en u wilt uw inzicht en vaardigheden op het gebied van arbeids- en sociaal recht verder ontwikkelen. Ook voor HR-managers is deze opleiding zeer interessant.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

In deze opleiding verkrijgt u een breed en diepgaand overzicht van actualiteiten en de belangrijkste onderwerpen op het gebied van arbeids- en sociaal recht. U krijgt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht, gekoppeld aan flexibilisering en inzetbaarheid. Hierbij staat een praktijkgerichte aanpak centraal. Tijdens deze opleiding maakt u een concrete en grondige analyse van het beleid dat uw eigen organisatie voert op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Vanuit deze analyse komt u tot verbetervoorstellen, die resulteren in een concreet verbeterplan. Zo koppelt u op een effectieve wijze theorie en praktijk.

De opleiding wordt verzorgd door arbeidsjuristen, die een ideale sparringpartner voor u zijn. Zij kunnen u uitstekend voorbereiden op de praktijk. Bovendien maken wij gebruik van de meest actuele literatuur. Ook heeft u tijdens de opleiding toegang tot onze moderne online leeromgeving. Hierin vindt u alle relevante informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met docenten en medestudenten.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Arbeidsrecht

Sociale zekerheid

Ontslagrecht

Diploma

U rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht, waarin u uw eigen organisatie analyseert op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid en een verbeterplan opstelt. Behaalt u hiervoor een voldoende, dan ontvangt u het officiële NCOI-diploma ‘Post Bachelor Arbeids- en Sociaal Recht’.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 4 maanden
  • Varianten: Zaterdag
  • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 2.690,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 4 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Post Bachelor Arbeids- en Sociaal Recht

Korte en praktijkgerichte opleiding voor hogeropgeleiden - 4 maanden

Vakgebied

HR

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.