Post HBO Accountancy - Finance

Voortgezette opleiding naar theoretische opleiding tot Accountant Administratieconsulent (AA)

Niveau
Post Bachelor
Vakgebied Financieel
Bel ons: 035 6400 411
Download brochure

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u de AA-titel behalen? Dan is deze Post HBO-opleiding met oriëntatie Finance absoluut iets voor u. Deze oriëntatierichting komt voort uit de eindtermen van de Commissie Eind­termen Accountantsopleiding (CEA) en u rondt hiermee het theoretische gedeelte af van de AA-opleiding. Met de keuze voor deze Post HBO Accountancy - Finance bent u verzekerd van een uitstekende opleiding met een diploma dat mooie carrièrekansen biedt.

Hogeschool Markus Verbeek Praehep

Deze opleiding wordt verzorgd door onze ­businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Hogeschool Markus Verbeek Praehep heeft al 120 jaar zeer grote expertise op het gebied van financiële opleidingen, waaronder het interessante vakgebied van accountancy.

Doelgroep

U bent werknemer op een accountancykantoor en wilt als accountant klanten op het gebied van finance helpen. Ook kunt u prima deze opleiding volgen als controller of als u werkzaam bent op een administratiekantoor.

Vooropleiding

U bent rechtstreeks toelaatbaar tot deze opleiding met een HBO Bachelor Accountancy van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Met de vooropleidingen HBO Bachelor Accountancy van andere instituten, HBO Bachelor SPD Bedrijfs­administratie, HBO Bachelor Bedrijfseconomie of een andere relevante Bacheloropleiding bent u eveneens toelaatbaar. U moet dan wel eerst een deficiëntieonderzoek uit laten voeren door ons om te bepalen welke mogelijke tekortkomingen u heeft vanuit uw vooropleiding. Daarmee wordt voor u duidelijk welk schakelprogramma u dient te volgen zodat u voldoet aan de voorwaarden om in te kunnen stromen in de Post HBO-fase. Deze voorwaarden volgen vanuit de strikte vooropleidingseisen die de CEA en de NBA hebben vastgesteld voor alle accountancyopleidingen in Nederland. De omvang van het schakelprogramma verschilt per vooropleiding. Voor kandidaten met een vooropleiding HBO Bachelor Accountancy van een ander instituut is het schakelprogramma beperkt. Een deficiëntieonderzoek kunt u aanvragen met een formulier, zie www.mvp.nl. We bekijken wel alvast met welke module(s) u in ieder geval kunt starten. Hierdoor loopt u geen onnodige studievertraging op en kunt u meteen aan de slag. Voor meer informatie neemt u contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 - 6 400 411.

Doel en opzet

De opleiding sluit volledig aan bij de actuele examen­eisen en bestaat uit 4 modules. De lessen worden verzorgd door ervaren financieel professionals, die midden in de praktijk staan. De meeste modules worden beoordeeld met een schriftelijk examen en een mondeling examen waarin de adviesvaardigheden getoetst worden. Onder leiding van topdocenten uit de beroepspraktijk gaat u aan de slag met praktijkopdrachten en cases.

 

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per week.

Accountantsregister

De opleiding Post HBO Accountancy, oriëntatierichting Finance is op­gesteld volgens de nieuwe eindtermen, zoals die door de Commissie Eindtermen Accountants­opleiding (CEA) zijn vastgesteld met ingang van 1 januari 2016. Omdat een groot deel van de AA-accountants weinig of geen ­wettelijke controles uitvoert, hebben de CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) nieuwe eindtermen opgesteld die beter aansluiten bij de huidige accountants­praktijk. Met deze opleiding wordt u opgeleid tot AA-accountant zonder aantekening. U heeft alle bevoegdheden die de AA-accountant nu ook heeft, uitgezonderd de bevoegdheid om een accountantsverklaring voor de wettelijke controle af te geven. Inschrijving in het accountantsregister kan plaatsvinden, nadat u naast deze opleiding ook de praktijkopleiding van de NBA met succes heeft afgerond. Theorie en praktijk worden met de nieuwe eindtermen nog beter geïntegreerd. Wij raden daarom aan tijdens deze opleiding al te starten met uw praktijk­opleiding. Markus Verbeek Praehep beschikt over een aanwijzing door de CEA voor de oriëntatie MKB AA. In 2017 zal de procedure worden gestart om de aanwijzing uit te kunnen breiden naar de oriëntatie Finance.

Praktijkopleiding AA

Als u van plan bent om zich ook te registreren als AA-accountant, dan dient u daarnaast deel te nemen aan de praktijkopleiding AA. Wij bieden u deze mogelijkheid ook. We adviseren de praktijkopleiding gelijktijdig te volgen. Zo profiteert u optimaal van de wisselwerking tussen theorie en praktijk. Bent u geïnteresseerd? Voor meer informatie zie www.ncoi.nl. U kunt ook contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Online leeromgeving

Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Programma

Programma

Financial accounting finance

(8 bijeenkomsten)

 • Boek 2 BW Titel 9
 • Richtlijnen voor de jaarverslaggeving
 • Jaarrekening en fiscale grondslagen
 • Kapitaalbescherming
 • IFRS en beursgenoteerde ­ondernemingen
 • Earningsmanagement
 • Off balance financiering
 • Geïntegreerde verslaggeving
 • Adviseren in bijzondere situaties
 • Examentraining

Financiering: Strategische advisering finance

(8 bijeenkomsten)

 • Investeringsselectie
 • Waarderingsvraagstukken
 • Financieringsperikelen
 • Financiële positie en strategie
 • Financiële risico’s
 • Treasurymanagement
 • Corporate governance
 • Strategie en management controlsysteem
 • Budgettering
 • Data-analyse
 • Examentraining

Internal control & AIS: IT finance

(12 bijeenkomsten)

 • Inrichten administratieve processen
 • IT-infrastructuur/-management/-applicaties
 • Bedrijfsvoering van wijzigingen in IT
 • Analyse- en rapportagetools
 • Systeemontwikkelingstechniek
 • Business process management
 • Interne beheersing
 • Corporate governance
 • Examentraining

Strategie, leiderschap en organisatie 3

(2 bijeenkomsten)

 • Beoordeling strategie
 • Bedrijfsrisico’s
 • Interne en externe organisatie
 • Veranderprocessen
 • Personeelsbeleid
 • Motivatie
 • Governance

Getuigschrift

De meeste modules worden op 2 manieren ­afgerond, namelijk met een schriftelijk en een mondeling examen. In het mondelinge examen worden uw adviesvaardigheden getoetst. Aan beide onderdelen moet voldaan zijn. Heeft u voor alle onder­delen van de modules een ­voldoende behaald, dan ontvangt u het getuigschrift ‘Post HBO Accountancy - Finance’ van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 18 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 15 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 24 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen.

Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 3.190,-
Studiemateriaal: € 1.100,-
Examenkosten: €1.770,-

U kunt deze opleiding ook in 7 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Post HBO Accountancy - Finance

Voortgezette opleiding naar theoretische opleiding tot Accountant Administratieconsulent (AA)

Niveau
Post Bachelor
Download brochure Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.