Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen

Schakelprogramma richting officiële AA-titel - 45 maanden

Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen

Schakelprogramma richting officiële AA-titel - 45 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u AA-accountant worden en heeft u al een HBO Bacheloropleiding of WO-opleiding afgerond? Dan kunt u via het Schakelprogramma naar Post HBO AA Accountancy de AA-titel behalen. Deze opleiding is gebaseerd op het rapport Eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en is door deze belangrijke instantie officieel aangewezen als opleiding die aan alle gestelde eisen voldoet. Docenten uit de dagelijkse praktijk van accountancy dagen u op een inspirerende en praktijkgerichte wijze uit om u te ontwikkelen tot een accountancy­professional. Hiermee legt u de basis voor een latere opleiding tot accountant.

Doelgroep

U ambieert een carrière als accountant. Wilt u de vervolgopleiding voor accountant-administratieconsulent volgen en bent u in het bezit van een Bachelorgetuigschrift dat niet direct toegang geeft tot de opleiding Post HBO Accountancy? Dan is het volgen van dit schakelprogramma noodzakelijk.

Toelatingsvoorwaarden

Dit schakelprogramma is bedoeld voor kandidaten die een HBO Bacheloropleiding of WO-opleiding hebben afgerond in een andere richting dan bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie en accountancy. Zo kunt u na afloop meteen starten met de opleiding Post HBO AA Accountancy MKB. Het vastgestelde opleidingsprogramma is indicatief. Voor een exacte vaststelling van het programma dient u een deficiëntieonderzoek te laten uitvoeren. Op basis van een aangeleverde kopie van het getuigschrift, cijferlijsten en programmabeschrijvingen van uw vooropleiding wordt gekeken welke deficiënties (tekortkomingen) weggewerkt moeten worden. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen er onderdelen wegvallen in het vastgestelde opleidingsprogramma. Het is ook mogelijk dat het programma wordt aangevuld met een of meerdere modules: MBA Bedrijfsadministratie, MBA Financiering, MBA Kostencalculatie, Algemene economie, Statistiek en onderzoek, Strategie, leiderschap en organisatie 1 en Internal control & accounting information systems 1.

Doel en opzet

Het doel van de opleiding is om u vanuit een bedrijfseconomische achtergrond op praktische, efficiënte en effectieve manier te laten instromen in de opleiding Post HBO AA Accountancy MKB.

Door het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten wordt u op een aansprekende wijze opgeleid. Uw docenten beschikken over ruime ervaring in de beroepspraktijk en dagen u uit continu de koppeling te maken met uw eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. De opleiding omvat een uitgebreide kenniscomponent. Daarnaast gaat u in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Waar mogelijk koppelt u deze opdrachten direct aan uw beroepspraktijk. De gehele studie, de planning en de organisatie zijn ingericht op het studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het dan ook mogelijk om zeer flexibel te studeren en de opleiding te combineren met een baan.

In dit programma wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als accountant is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten spelen oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Wij bieden daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Verkort programma

Uw vooropleiding bepaalt de omvang van het schakelprogramma. Mogelijk komt u op basis van de eerder gevolgde opleiding in aanmerking voor vrijstelling van bepaalde onderdelen van dit schakelprogramma. Het is ook mogelijk dat er sprake is van aanvullende deficiënties. Aan de hand van een deficiëntieonderzoek wordt vastgesteld welke modules u moet volgen voordat u aan de Post HBO-fase en de praktijkopleiding kunt beginnen. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek kan het programma dat hier uiteengezet wordt afwijken van het programma dat u dient te volgen.

Vervolgmogelijkheden

De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben strikte vooropleidingseisen vastgesteld voor de accountantsopleiding. Nadat u het vastgestelde deficiëntieprogramma succesvol heeft doorlopen, voldoet u aan de voorwaarden om in te kunnen stromen in de Post HBO-fase van de opleiding tot AA-accountant.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • MBA Belastingwetgeving
 • Jaarrekening
 • Financial accounting 1
 • Auditing beginselen
 • Recht
 • Management accounting & control 2
 • Internal control & accounting information systems 2
 • Belastingrecht 2
 • Gedrag, ethiek en besluitvorming
 • Strategie, leiderschap en organisatie 2
 • Financiering
 • Auditing: kern van het accountantsberoep
 • Financial accounting MKB
 • Management accounting & control 3
 • SPD Corporate governance en compliance

Examens

De modules worden afgerond met digitale examens, schriftelijke examens of moduleopdrachten. Het examen van de module MBA Belastingwetgeving wordt afgelegd bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 45 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 57 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 100 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en 7 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld:€ 11.200,-
Studiemateriaal:€ 2.500,-
Examenkosten:€ 195,- (per digitaal examen)
€ 199,- (per extern examen)
€ 195,- (per moduleopdracht)
€ 195,- (per schriftelijk examen)
Reprorechten:€ 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

U kunt deze opleiding ook in 5, 9 of 15 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen

Schakelprogramma richting officiële AA-titel - 45 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent