Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) vanuit BE

.

Niveau
Post Bachelor
Duur 36 maanden
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, E-learning, Dag en Zaterdag
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Wilt u AA-accountant worden en heeft u al een opleiding Bedrijfseconomie op HBO- of WO-niveau afgerond? Dan kunt u via het Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) vanuit BE de AA-titel behalen. Deze opleiding is gebaseerd op het rapport Eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en is door deze belangrijke instantie officieel aangewezen als opleiding die aan alle gestelde eisen voldoet. Topdocenten uit de dagelijkse praktijk van accountancy dagen u op een inspirerende en praktijkgerichte wijze uit om u te ontwikkelen tot een accountancyprofessional. Hiermee legt u de basis voor een latere opleiding tot accountant met certificerende bevoegdheid.

Doelgroep

U ambieert een carrière als accountant. Wilt u de vervolgopleiding voor accountant-administratieconsulent volgen en bent u in het bezit van een getuigschrift 'HBO Bachelor Bedrijfseconomie' of een getuigschrift op WO-niveau richting Bedrijfseconomie? Ook dan is deze opleiding bijzonder interessant en waardevol.

Toelatingsvoorwaarden

Om te worden toegelaten tot dit Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) vanuit BE dient u minimaal in het bezit te zijn van een afgeronde HBO Bacheloropleiding Bedrijfseconomie.

Doel en opzet

Het doel van de opleiding is om u vanuit een bedrijfseconomische achtergrond op praktische, efficiënte en effectieve manier te laten instromen in de opleiding Post HBO Accountancy (AA).

Door het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten wordt u op een aansprekende wijze opgeleid. Uw docenten beschikken over ruime ervaring in de beroepspraktijk en dagen u uit continu de koppeling te maken met uw eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. De opleiding omvat een uitgebreide kenniscomponent. Daarnaast gaat u in de inspirerende bijeenkomsten geregeld in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Waar mogelijk koppelt u deze opdrachten direct aan uw beroepspraktijk. De gehele studie, de planning en de organisatie zijn ingericht op het studeren naast een baan. De modulaire aanpak met aparte examens maakt het dan ook mogelijk voor u om zeer flexibel te studeren en de opleiding te combineren met een drukke baan.

In dit programma wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als accountant is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentrainingen aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Vervolgmogelijkheden

De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben strikte vooropleidingseisen vastgesteld voor de accountantsopleiding. Dit programma voldoet aan de eisen. Na het volgen van dit schakelprogramma voldoet u aan de voorwaarden om in te kunnen stromen in de Post HBO-fase van de opleiding tot AA-accountant met of zonder certificerende bevoegdheid (Post HBO Accountancy - MKB of Post HBO Accountancy - Finance van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep).

Verkort programma

De eigen vooropleiding bepaalt de omvang van het schakelprogramma. Mogelijk komt u op basis van een eerder gevolgde opleiding en werkervaring in aanmerking voor vrijstelling van bepaalde onderdelen van dit schakelprogramma. Dat kan een substantiële verkorting van deze opleiding betekenen. Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via ons telefoonnummer 035 - 6 400 411, zij bieden graag duidelijkheid over eventuele vrijstellingen en de betekenis daarvan voor de studieduur en kosten. Aan de hand van een deficiëntie-onderzoek wordt vastgesteld welke modules u moet volgen voordat u aan de Post HBO-fase kunt beginnen. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek kan het programma dat hier uiteengezet wordt daarom afwijken van het programma dat u dient te volgen.

Opleiding Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) vanuit BE

Programma

Programma

Het programma bestaat uit de volgende modules:

 • Schakelmodule BE [SE]
 • Corporate governance MKB [SE]
 • Auditing beginselen [SE]
 • Internal control & accounting information systems 2 [MO]
 • Financial accounting 1 [SE]
 • Belastingrecht 2 [MO]
 • Strategie, leiderschap en organisatie 2 [MO]
 • Gedrag, ethiek en besluitvorming [MO]
 • Auditing: kern van het accountantsberoep [SE]

Examens

De modules worden afgerond met schriftelijke examens [SE] of moduleopdrachten [MO]. Zie de programmakolom voor de afronding per module.

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u deels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 6.790,-
Studiemateriaal: € 1.050,-
Examenkosten: € 1.755,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 12 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) vanuit BE

.

Niveau
Post Bachelor
Duur 36 maanden
Opleidingsvarianten Avond, E-learning, Dag en Zaterdag
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.