Menu
NCOI Opleidingen - ICT & Makelaardij

Praktijkopleiding Wonen

De laatste stap tot Register Makelaar Wonen - 5 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U heeft zich verdiept in makelaardij en u heeft al het diploma Specialisatie Makelaar Wonen van SVMNIVO. Dan is het nu tijd voor de volgende en afsluitende stap: gecertificeerd makelaar wonen (RM). Met deze praktijkopleiding bent u uitstekend voorbereid op het laatste examen hiervoor van SVMNIVO. U gaat tijdens de bijeenkomsten aan de slag met waardebepaling, de verkoopprijsindicatie en verkoopvaardigheden, zodat u na afloop direct aan de slag kunt. Na het behalen van het diploma Praktijkopleiding Wonen kunt u zich certificeren als RM.

Doelgroep

Deze opleiding is de juiste keuze voor u als u register makelaar wilt worden en u al in het bezit bent van het diploma Specialisatie Makelaar Wonen van SVMNIVO.

Vooropleiding

Om aan de toets Praktijkopleiding Wonen van SVMNIVO te kunnen deelnemen moet u in het bezit zijn van het diploma Specialisatie Makelaar Wonen van SVMNIVO. Ook dit diploma kunt u met hulp van NCOI behalen.

Doel en opzet

Met deze opleiding bent u uitstekend voorbereid op de toets Praktijkopleiding Wonen van SVMNIVO. U krijgt theorie, maar leert ook in de praktijk aan de slag te gaan. U gaat diep in op hypotheken, waardebepaling en verkoopprijsindicatie. Ook ontwikkelt u zich op het gebied van conflicthantering, ethiek en personal branding. U wordt hierbij begeleid door deskundige docenten met veel ervaring. Na de opleiding bent u in staat om aan de slag te gaan als makelaar en kunt u duidelijk en goed advies geven aan klanten en opdrachtgevers.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kwalificerend portfolio (onderzoeksdelen):

 • Hypotheken
 • Koop/verkoop
 • Huur/verhuur
 • Waardebepaling
 • Plaatselijke kennis algemeen
 • Plaatselijke kennis woning

Kwalificerend portfolio (handelingsdelen):

 • Conflicthantering
 • Ethiek
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Duurzaamheid
 • Marketing en Social media
 • Klantreviews en klantdossiers
 • Verkoop- en aankoopdossiers
 • Personal branding

Verkoopprijsindicatie

 • Opname twee woonobjecten
 • Verkoopprijsindicatie

Diploma

Na de opleiding doet u examen bij examenbureau SVMNIVO. U dient zich hiervoor zelf in te schrijven via www.svmnivo.nl. Heeft u deze toets succesvol afgelegd, dan behaalt u het diploma ‘Praktijkopleiding Wonen’ van SVMNIVO. Hiermee kunt u gecertificeerd worden als Register Makelaar Wonen (RM). Voor de examenkosten kunt u de website van SVMNIVO raadplegen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 4 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 1.750,-

Avondopleiding: € 1.680,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 1.070,-
Studiemateriaal: € 65,-
Praktijkprogramma: € 375,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 125,-

Arrangementskosten avond: € 55,-

Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Praktijkopleiding Wonen

De laatste stap tot Register Makelaar Wonen - 5 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.