Mediawijsheid

Verstandig omgaan met digitale media - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U wilt uw leerlingen leren hoe zij op een veilige manier online informatie kunnen opzoeken en uitwisselen. In deze cursus Mediawijsheid ontwikkelt u het inzicht en de vaardigheden om uw leerlingen bewust met communicatiemiddelen om te laten gaan. U leert ze hoe ze betrouwbare en onbetrouwbare websites kunnen herkennen en welke persoonlijke informatie ze wel en niet kunnen prijsgeven. U leert ze bronnen vergelijken en kritisch nadenken over de aangeboden informatie.

Je resultaat

Na afloop van deze cursus kunt u zich mediawijs noemen naar de definitie van de Raad voor Cultuur. U kunt uw leerlingen uitleggen hoe ze diverse media kunnen gebruiken en beoordelen op betrouwbaarheid. U zorgt ervoor dat uw leerlingen het internet op een veilige manier ontdekken.

Doelgroep

U geeft les in het primair of voortgezet onderwijs en wilt u graag verdiepen in de diverse media om uw leerlingen te begeleiden bij hun ontdekking en gebruik hiervan.

Aanpak

In deze cursus ontwikkelt u zich op het gebied van mediawijsheid. U ontdekt hoe u uw leerlingen kunt begeleiden naar een veilige omgang met de media. U leert ze informatie opzoeken, bronnen op betrouwbaarheid beoordelen en van gedachten wisselen via onder meer websites en apps. U stimuleert het kritisch denkvermogen van uw leerlingen. Onder uw begeleiding leren ze hun doelen realiseren in een veilige setting. Informatie zoeken voor een werkstuk, een online profiel aanmaken om een baan te vinden of contact te onderhouden met vrienden: door u leren ze zelf beoordelen waar en hoe ze met de mogelijkheden van de diverse communicatiemiddelen omgaan.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Inzicht in de werking van media

  • Inzicht in de medialisering van de samenleving
  • Media en beeldvorming
  • Creëren en publiceren van media

Omgaan met media

  • Reflecteren op eigen mediagebruik
  • Identiteit en participatie
  • ICT-(basis)vaardigheden en informatievaardigheden ontwikkelen

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvangt u het certificaat ‘Mediawijsheid'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

Kijk voor de lesdata op www.ncoi.nl.

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Mediawijsheid

Verstandig omgaan met digitale media - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.