NIMA C Marketing

NCOI, de grootste NIMA-opleider van Nederland en officieel Education Partner - 10 maanden

Vakgebied Marketing en Sales
Opleidingsniveau
HBO-programma
Studievormen Dag, Avond, Zaterdag en E-learning
Kostenoverzicht Kostenoverzicht aanvragen
Meer informatie Download brochure
Wil je dit met iemand delen? Mail door
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

In het kort
Algemeen

U wilt zich kwalificeren in de top van marketing en u kiest daarom voor het hoogst haalbare vakdiploma in marketing, NIMA C Marketing. NCOI is een van de grootste en meest ervaren NIMA C-opleiders van Nederland. Het volgen van deze uitdagende opleiding bij NCOI is dan ook een verstandige keuze. De opleiding NIMA C Marketing sluit naadloos aan op de meest actuele NIMA-exameneisen, waardoor de kans dat u slaagt zeer hoog is. U wordt begeleid door topdocenten met actuele ervaring uit de marketingpraktijk. Zij koppelen voor u de theorie doorlopend aan de praktijk. Met uw keuze voor NCOI maakt u dus absoluut de juiste.

Education Partner van NIMA

NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat onze NIMA C Marketing voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij u ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens. Dit doen we met succes, want in de afgelopen jaren zijn er 10.000- en studenten opgeleid via NCOI. Dit komt door onze praktijkgerichte aanpak, waarbij de docenten de theorie vertalen naar praktische kennis en vaardigheden die u direct in uw eigen praktijk kunt toepassen. Met de keuze van NCOI voor uw NIMA-opleiding maakt u dus duidelijk de juiste keuze.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toont u uw kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMAdiploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet u dan ook een hele mooie stap in uw carrière.

Doelgroep

U heeft al enkele jaren praktijkervaring als productmanager, verkoopmanager of als manager binnen een andere bedrijfsdiscipline en wilt uw commercieel-strategische kennis, inzichten en praktijkervaring naar het hoogste niveau tillen. Dan is de hoogwaardige opleiding NIMA C Marketing op Masterniveau perfect voor u.

Vooropleiding

Richtlijnen (niet verplicht):

 • NIMA B Marketing, HEAO-CE
 • WO Economie/Bedrijfskunde

Doel en opzet

U zult uw strategische visie en uw kennis van en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk verbeteren. U bent na deze opleiding in staat om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. U kunt de uitkomsten hiervan vertalen naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. U weet dit alles concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. De theoretische kennis die u heeft opgedaan in uw vooropleiding wordt tijdens deze intensieve opleiding nog verder ontwikkeld tot hoogwaardige, actuele praktijkgerichte kennis en kunde die u direct toepast. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige docenten wordt u uitstekend voorbereid op het examen NIMA C Marketing.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst. Het schrijven van een strategisch plan vergt doorgaans relatief veel tijd, maar u wordt hierbij op professionele wijze begeleid.

Programma

Programma

De opleiding sluit aan op de actuele exameneisen van NIMA. U wordt uitstekend voorbereid op uw examen en start met een intensieve korte herhaling van eerder opgedane strategische marketingkennis. Daarnaast komen de volgende onderwerpen uitvoerig aan de orde:

Marketing C0 Theorie

(9 dagen of 18 avonden)

 • Marketingstrategieën
 • Marketingvaardigheden
 • Strategische doelstellingen
 • Marketinganalyse
 • Marketingdatabase
 • Marktonderzoek
 • Portfolioanalyse en businessperformance
 • Het strategisch marketingplanningsproces
 • Internationale marketingplanning
 • Concurrentiestrategieën.
 • SWOT-analyse
 • Interne en externe analyse
 • Concurrentieanalyse
 • Internationale Marketing
 • Strategieën voor groeimarkten
 • Digital marketing
 • Customer relationship management

Examentraining C0

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

Marketing C1/C2 Strategisch plan

(1 dag)
Ter afsluiting van de opleiding NIMA C Marketing schrijft u een strategisch plan, waarbij u al uw theoretische kennis en inzichten toetst aan en plaatst binnen het kader van uw eigen bedrijfssituatie. Dit aspect maakt het enorm boeiend voor u. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van het strategisch plan (C1) en een mondeling examen (C2) waarin u uw strategisch plan en de uitwerking ervan verdedigt. Hoewel het uitwerken van het strategisch plan bijzonder interessant is, vergt het schrijven doorgaans enige discipline. Wij willen u erop attenderen dat bij het schrijven van een strategisch plan de volgende zaken van essentieel belang zijn:

 • Doorzettingsvermogen
 • De juiste structuur van uw strategisch plan
 • Professionele begeleiding

NCOI begeleidt u op deze punten zeer intensief, nauwgezet en professioneel. Zo neemt u bij aanvang van deze module deel aan een bijeenkomst over de structuur en opzet van uw strategisch plan. Daarnaast krijgt u een persoonlijk begeleider toegewezen, die u ondersteunt bij het maken van het strategisch plan voor het examen NIMA C Marketing. Van uw begeleider ontvangt u nuttige aanwijzingen en tips. Op individueel niveau wordt u door uw eigen begeleider professioneel geadviseerd om tot een optimaal resultaat te komen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: u schrijft een gedegen strategisch plan voor uw eigen organisatie en u stuurt aan op een uitstekend resultaat voor het examen NIMA C Marketing.

NIMA-examen

Voordat u aan uw NIMA-examens begint, maakt u bij NCOI een verplicht schriftelijk examen waarmee u uw theoretische kennis aantoont (C0 theorie-examen). Bij een voldoende beoordeling van deze toets kunt u starten met NIMA Marketing C1 en C2. De examens (C1 en C2) voor het diploma NIMA C Marketing worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl U kunt pas deelnemen aan het examen NIMA Marketing C2 (het verdedigen van uw strategisch plan en de uitwerking ervan) als u een voldoende beoordeling heeft voor uw strategisch plan (examen C1).

Diploma

De examens NIMA C1 en C2 legt u af bij NIMA. Het C0-examen legt u af bij NCOI. U behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C Marketing’. U heeft als voordeel dat u wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Planning

Wilt u op de hoogte worden gehouden?

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035-6 400 411.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt deze opleiding ook deels op afstand volgen op basis van e-learning (zie Studeren op Afstand voor meer informatie).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld:
Module C0 en C1/C2: € 5.190,-
Alleen module C0: € 3.990,-
Alleen module C1/C2: € 1.490,-
Studiemateriaal: € 375,-
Examenkosten:
NCOI-examen C0 € 195,-
NIMA Examen C1 € 329,-*
NIMA Examen C2 € 599,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.

U kunt deze opleiding ook in termijnen betalen, het aantal termijnen is afhankelijk van de gekozen variant. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

NIMA C Marketing

NCOI, de grootste NIMA-opleider van Nederland en officieel Education Partner - 10 maanden

Vakgebied Marketing en Sales
Opleidingsniveau
HBO-programma
Studievormen Dag, Avond, Zaterdag en E-learning
Kostenoverzicht Kostenoverzicht aanvragen
Meer informatie Download brochure
Wil je dit met iemand delen? Mail door

Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv.

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv.

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post. Studiegids aanvragen

"Ik ben tevreden over de organisatie van de opleiding..."

De ervaring van Dhr. T. de Bruin

‘’Ben de opleiding tot Logistiek Supervisor gaan volgen om mezelf nog beter te verdiepen in de logistiek aspecten. De keuze voor NCOI is omdat men hier diverse manieren ter beschikking had om de lesstof tot je te nemen, zoals in de weekeinden of op een avond, de diverse locaties en eventueel e-Learning. De opleiding sloot voor het grootste deel aan op mijn werksituatie, wat ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren. Het belangrijkste resultaat is natuurlijk het erkende diploma, maar in de praktijk is het de kennis die ik heb opgedaan en in mijn dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken.’’

Leeftijd45

FunctieHoofd Front- en Back office bij Logistiek van Defensie

OpleidingMBO Logistiek Supervisor niveau 4

Opleidingsniveau

StudievariantAvond

Lees het complete verhaal

Leer ons beter kennen

Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Hoe betaalt u uw opleiding?

Lees meer over het levenlanglerenkrediet

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.