Persoonlijk contact

Door dit formulier te verzenden bellen wij u zo snel mogelijk terug om u persoonlijk advies te geven
 
Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen. 

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

NIMA C

NCOI, de grootste NIMA-opleider van Nederland en officieel Education Partner - 10 maanden

NIMA C

NCOI, de grootste NIMA-opleider van Nederland en officieel Education Partner - 10 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Studievormen

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Studievormen

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U wilt zich kwalificeren in de top van marketing en u kiest daarom voor het hoogst haalbare vakdiploma in marketing, NIMA C. NCOI is een van de grootste en meest ervaren NIMA C-opleiders van Nederland. Het volgen van deze uitdagende opleiding bij NCOI is dan ook een verstandige keuze. De opleiding NIMA C sluit naadloos aan op de meest actuele NIMA-exameneisen, waardoor de kans dat u slaagt zeer hoog is. U wordt begeleid door topdocenten met actuele ervaring uit de marketingpraktijk. Zij koppelen voor u de theorie doorlopend aan de praktijk. Met een NIMA-opleiding van NCOI maakt u dus duidelijk de juiste keuze.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toont u uw kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMA-diploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet u dan ook een hele mooie stap in uw carrière.

Education Partner van NIMA

NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat onze opleiding NIMA C voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij u ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens. Dit doen we met succes, want in de afgelopen jaren zijn er tienduizenden studenten opgeleid via NCOI. Dit komt door onze praktijkgerichte aanpak, waarbij de docenten de theorie vertalen naar praktische kennis en vaardigheden die u direct in uw eigen praktijk kunt toepassen. Met een NIMA-opleiding van NCOI maakt u dus duidelijk de juiste keuze.

Doelgroep

U heeft al enkele jaren praktijkervaring als productmanager, verkoopmanager of als manager binnen een andere bedrijfsdiscipline en wilt uw commercieel-strategische kennis, inzichten en praktijkervaring naar het hoogste niveau tillen. Dan is de hoogwaardige opleiding NIMA C op Masterniveau perfect voor u.

Vooropleiding

Er zijn geen verplichte toelatingseisen voor het programma en het examen. Kennis van NIMA B Marketing is een pre.

Doel en opzet

U zult uw strategische visie en uw kennis van en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk verbeteren. U bent na deze opleiding in staat om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. U kunt de uitkomsten hiervan vertalen naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. U weet dit alles concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. De theoretische kennis die u heeft opgedaan in uw vooropleiding wordt tijdens deze intensieve opleiding nog verder ontwikkeld tot hoogwaardige, actuele praktijkgerichte kennis en kunde die u direct toepast. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige docenten wordt u uitstekend voorbereid op het examen.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst. Het schrijven van een strategisch plan vergt doorgaans relatief veel tijd, maar u wordt hierbij op professionele wijze begeleid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De opleiding sluit aan op de actuele exameneisen van NIMA. U wordt uitstekend voorbereid op uw examen en start met een intensieve korte herhaling van eerder opgedane strategische marketingkennis. Daarnaast komen de volgende onderwerpen uitvoerig aan bod:

Marketing C0 Theorie

(18 bijeenkomsten)

 • Marketingstrategieën
 • Marketingvaardigheden
 • Strategische doelstellingen
 • Marketinganalyse
 • Marketingdatabase
 • Marktonderzoek
 • Portfolioanalyse en businessperformance
 • Het strategisch marketingplanningsproces
 • Internationale marketingplanning
 • Concurrentiestrategieën
 • SWOT-analyse
 • Interne en externe analyse
 • Concurrentieanalyse
 • Internationale marketing
 • Strategieën voor groeimarkten
 • Digital marketing
 • Customer relationship management

Examentraining C0

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

Marketing C1/C2 Strategisch plan

(1 dag)

Ter afsluiting van deze opleiding schrijft u een strategisch plan, waarbij u al uw theoretische kennis en inzichten toetst aan en plaatst binnen het kader van uw eigen bedrijfssituatie. Dit aspect maakt het enorm boeiend voor u. Het NIMA-examen bestaat uit het schrijven van het strategisch plan (C1) en een mondeling examen (C2) waarin u uw strategisch plan en de uitwerking ervan verdedigt. Hoewel het uitwerken van het strategisch plan bijzonder interessant is, vergt het schrijven doorgaans enige discipline. Wij willen u erop attenderen dat bij het schrijven van een strategisch plan de volgende zaken van essentieel belang zijn:

 • Doorzettingsvermogen
 • De juiste structuur van uw strategisch plan
 • Professionele begeleiding

NCOI begeleidt u op deze punten zeer intensief, nauwgezet en professioneel. Zo neemt u bij aanvang van deze module deel aan een bijeenkomst over de structuur en opzet van uw strategisch plan. Daarnaast krijgt u een persoonlijk begeleider toegewezen, die u ondersteunt bij het maken van het strategisch plan voor het examen NIMA C. Van uw begeleider ontvangt u nuttige aanwijzingen en tips. Op individueel niveau wordt u door uw eigen begeleider professioneel geadviseerd om tot een optimaal resultaat te komen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten: u schrijft een gedegen strategisch plan voor uw eigen organisatie en u stuurt aan op een uitstekend resultaat voor het examen NIMA C.

NIMA-examen

Voordat u aan uw NIMA-examens begint, maakt u bij NCOI een verplicht schriftelijk examen waarmee u uw theoretische kennis aantoont (C0 theorie-examen). Bij een voldoende beoordeling van deze toets kunt u starten met NIMA C1 en C2. De examens (C1 en C2) voor het diploma NIMA C worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl. U kunt pas deelnemen aan het examen NIMA C2 (het verdedigen van uw strategisch plan en de uitwerking ervan) als u een voldoende beoordeling heeft voor uw strategisch plan (examen C1).

Diploma

De examens NIMA C1 en C2 legt u af bij NIMA. Het C0-examen legt u af bij NCOI. U behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA C’. U heeft als voordeel dat u wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 10 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 10 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 18 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 5.190,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 1.119,-
Reprorechten: € 15,-
Examenkosten:
Examen NIMA C1 Planbeoordeling € 329,-*
Examen NIMA C2 Mondeling € 599,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
* De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen van NIMA.
 
Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.
U kunt deze opleiding ook in 3 of 10 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

NIMA C

NCOI, de grootste NIMA-opleider van Nederland en officieel Education Partner - 10 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Studievormen

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent