Menu

Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Praktijkgericht programma op Post HBO-niveau - 3 maanden

Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Praktijkgericht programma op Post HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met een grote verscheidenheid aan kinderen in de klas is het belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken tussen normaal en afwijkend gedrag en hier effectief op in te spelen. In de opleiding Verstorend Gedrag in de Klas (PO) bestudeert u de ontwikkeling bij kinderen binnen de domeinen leerling, gezin, school en omgeving. Aan de hand van voorbeelden leert u de ontwikkeling van kinderen in uw eigen klas inschatten en bepaalt u hoe u het beste aan hun onderwijsbehoeften kunt voldoen, en of zij eventuele extra begeleiding kunnen gebruiken.

Doelgroep

U bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en u wilt u verdiepen in de gedragsproblemen van jonge kinderen om hen zo beter te ondersteunen tijdens hun schooltijd.

Vooropleiding

In deze opleiding wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau. U heeft bijvoorbeeld de PABO afgerond.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkelt u de nodige kennis om gedragsproblemen tijdig te signaleren. U kunt bepalen of de problemen voortkomen uit onderwijsbehoeften of dat er meer aan de hand is en handelt hiernaar.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Tijdens deze bijeenkomsten werkt u aan cases en groepsopdrachten die u waar mogelijk direct aan uw eigen praktijk koppelt.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Verstorend gedrag

 • Wat is probleemgedrag?
 • Inzicht in de verschillende oorzaken van probleemgedrag (leerling, gezin, school, omgeving)

Onderwijspraktijk

 • Gedragsproblemen vertalen naar onderwijsbehoeften
 • Omgaan met probleemgedrag in de groep
 • Vertaling naar de eigen onderwijspraktijk
 • Orthopedagogisch handelen

Preventie en signalering

 • Pestprotocollen
 • Klassenklimaat

Diploma

Deze opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u hiervoor een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Verstorend Gedrag in de Klas (PO)‘ van Hogeschool NCOI.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 2.690,-

Studiemateriaal: € 150,-

Examenkosten: € 195,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Verstorend Gedrag in de Klas (PO)

Praktijkgericht programma op Post HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.