Menu

Bedankt voor je aanvraag

Het overzicht van de totale investering hebben wij nu naar jouw e-mail adres gestuurd.

Professional Master Social Work Professional

Praktijkgericht programma op Masterniveau - 6 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze interessante Professional Master verdiept u zich in interventies om het gedrag van cliënten te veranderen en hun omstandigheden te beïnvloeden. U verdiept u in verschillende sociale benaderingen, waarmee u pedagogische problemen zichtbaar en bespreekbaar maakt. Vervolgens stelt u een plan op om verandering te brengen in deze problematische situaties en zelfontplooiing van cliënten te stimuleren. Daarnaast richt u zich in dit programma op de professionalisering van uw eigen beroepspraktijk. U bekijkt de mogelijkheden en beperkingen van u en uw organisatie en kiest op basis daarvan een strategie voor de professionalisering van uw instelling. Na afronding van deze Professional Master beschikken u en uw organisatie over de professionele vaardigheden en interventies om de kwaliteit van leven van cliënten en de samenleving te verbeteren. Bovendien ontvangt u met dit diploma vrijstelling in de NVAO-geaccrediteerde Master Social Work.

Doelgroep

U bent een ambitieuze manager of leidinggevende en wilt u graag op Masterniveau ontwikkelen tot social-workprofessional. De combinatie van het hoge niveau en de praktische, toepasbare benadering maakt deze Professional Master zo uniek.

Doel en opzet

Het doel van deze Professional Master is het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden die u helpen de kwaliteit van leven van cliënten op succesvolle en professionele wijze te bevorderen. Dit boeiende programma behandelt verschillende benaderingen om sociale situaties te bekijken en eventuele problemen op te lossen. De docenten reiken u diverse interventies aan om problematische situaties op te lossen. Hierbij bekijkt u ook de ethische aspecten van de vragen van cliënten en leert u normen en waarden betrekken bij uw professioneel handelen. Daarnaast verdiept u zich in verschillende strategieën van professionalisering.

Het programma wordt verzorgd door deskundige docenten, die zelf jarenlange ervaring hebben als social-workprofessional. De docenten koppelen de theorie voortdurend aan uw dagelijks werk, waardoor alles direct toepasbaar is in de praktijk. Dit is bijzonder leerzaam en levert u meteen leerresultaat op. Gedurende de Professional Master maakt u gebruik van de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u via deze leeromgeving communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

U sluit elke Masterclass af met een praktische eindopdracht. Als u voor beide opdrachten een voldoende behaalt, ontvangt u het diploma ‘Professional Master Social Work Professional’ van NCOI University of Applied Sciences.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Sociale Interventies

 • Masterclass Sociale Interventies
  (8 bijeenkomsten)
  • Grondslag van sociale interventies
  • Toepassingen van sociale interventies
  • Integratie van methodieken
  • Individuele en systemische benaderingen
  • Benaderingen: oplossingsgericht werken, outreachend werken, present werken

Masterclass Beroepsinnovatie en Professionalisering

 • Masterclass Beroepsinnovatie en Professionalisering
  (8 bijeenkomsten)
  • Normatieve professionalisering
  • Effectiviteit van interventies
  • Morele oordeelsvorming
  • Ontwikkelingen in het werkveld en implicaties op de beroepspraktijk
  • Nieuw vakmanschap
  • Reflecterende en onderzoekende houding als professional
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 6 maanden
  • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
  • Dag: 8 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 16 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 4.990,-
  Studiemateriaal: € 250,- (per module)
  Eindopdracht: € 295,- (per Masterclass)
  Reprorechten: € 15,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Professional Master Social Work Professional

  Praktijkgericht programma op Masterniveau - 6 maanden

  Opleidingsniveau

  Professional Master

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtuele Open Dag NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.