Menu

Professional Master Verandering en Innovatie in Social Work

Praktijkgericht programma op Masterniveau - 6 maanden

Opleidingsniveau

Professional Master

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Innoveren is voor organisaties in het sociale domein een absolute noodzaak om succesvol te blijven. Wilt u weten welke condities binnen de organisatie vragen om innovatie en welke capaciteiten u nodig heeft om te innoveren? In deze unieke Professional Master Verandering en Innovatie in Social Work van NCOI leert u alles over het omgaan met veranderingen binnen uw organisatie in het sociale domein. U analyseert de processen binnen uw zorgorganisatie vanuit een meervoudig perspectief en krijgt zicht op de competenties en instrumenten die nodig zijn om te veranderen. Aan de hand van de opgedane kennis gaat u aan de slag met een eigen veranderplan om met behulp van uw netwerk de beoogde innovaties te bewerkstelligen. Zo bent u straks volledig voorbereid op de praktijk.

Doelgroep

U bent een ambitieuze manager en u wilt graag op innoverende wijze omgaan met de veranderende verzorgingsstaat. Ook als u op een andere manier betrokken bent bij veranderingen binnen uw organisatie of het initiëren en aansturen van innovatieprocessen is deze Professional Master zeer interessant.

Doel en opzet

In deze Professional Master leert u hoe u proactief veranderingen binnen social work analyseert. Op basis van deze analyses ontdekt u hoe u een effectief veranderplan opstelt en de beoogde innovaties doorvoert. U werkt aan het vormgeven van effectieve werk- en organisatieprocessen. Daarvoor gaat u aan de slag met het ontwikkelen van innovaties en nieuwe initiatieven en leert u deze implementeren binnen uw eigen organisatie.

Het programma wordt verzorgd door deskundige docenten, die zelf jarenlange ervaring hebben op het gebied van verandering en innovatie in social work. De docenten koppelen de theorie voortdurend aan uw dagelijks werk, waardoor alles direct toepasbaar is in de praktijk. Dit is bijzonder leerzaam en levert u meteen leerresultaat op. Gedurende de Professional Master maakt u gebruik van de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u via deze leeromgeving communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

U sluit beide Masterclasses af met een praktische eindopdracht. Als u voor beide opdrachten een voldoende behaalt, ontvangt u het diploma ‘Professional Master Verandering en Innovatie in Social Work’ van NCOI University of Applied Sciences.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Social Work en Verandering

 • Masterclass Social Work en Verandering
  (8 bijeenkomsten)
  • (Inter)nationale ontwikkelingen social work
  • Transitie en transformatie in het sociale domein
  • Verandering in organisaties
  • Verandering in netwerk
  • Leiderschap in veranderprocessen

Masterclass Management van Innovaties

 • Masterclass Management van Innovaties
  (8 bijeenkomsten)
  • Innovatiemanagement
  • Programmatische veranderingsaanpak
  • Monitoren van innovaties
  • Evalueren van innovaties
  • Transformaties van processen
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 6 maanden
  • Varianten: !!GEEN GEGEVENS!!
  • Dag: 8 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 16 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 4.990,-
  Studiemateriaal: € 250,- (per module)
  Eindopdracht: € 295,- (per Masterclass)
  Reprorechten: € 15,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 2 of 6 termijnen betalen.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Professional Master Verandering en Innovatie in Social Work

  Praktijkgericht programma op Masterniveau - 6 maanden

  Opleidingsniveau

  Professional Master

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtuele Open Dag NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.