RAW-bestekken

De juiste handvatten voor projecten in de sector GWW - 1 dag

RAW-bestekken

De juiste handvatten voor projecten in de sector GWW - 1 dag

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De complexiteit van projecten in de sector GWW vraagt om duidelijke afspraken. De RAW-systematiek biedt hiervoor een oplossing met uniforme juridische, administratieve en technische voorwaarden. In deze training wordt de RAW 2015 behandeld. Heeft u al eerder een RAW-training gevolgd? En wilt u uw kennis bijspijkeren? Dan is deze training perfect voor u. In korte tijd verdiept u zich in de wijzigingen en de belangrijkste zaken.

Doelgroep

U werkt met RAW-bestekken aan zowel de opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde van de markt. U bent bijvoorbeeld een projectmanager, projectleider of (hoofd)uitvoerder. Deze opleiding is ook zeer interessant als u werkt als werkvoorbereider of calculator.

Vooropleiding

U werkt in de sector GWW. U heeft een achtergrond op MBO-niveau, maar bij voorkeur op HBO-niveau.

Doel en opzet

U verdiept zich in de structuur van de systematiek, de opbouw van het bestek, kwaliteitsborging en resultaatbeschrijvingen. Hiermee krijgt u inzicht in de RAW-systematiek en kunt u werken met het RAW-bestek. Zo kunt u een belangrijk aandeel leveren aan resultaatbeschrijvingen. De training wordt gegeven door trainers met veel praktijkervaring met RAW-bestekken. Zij weten precies hoe de RAW-systematiek en het RAW-bestek in elkaar steekt en dragen dit duidelijk over.

Er is voldoende tijd om tijdens de bijeenkomsten eigen casuïstiek in te brengen. U kunt dus direct aan de slag met uw persoonlijke leervragen en dit vertalen naar effectiviteit in uw praktijk. De trainers helpen u bij de praktische toepassing, zodat u wat u leert ook daadwerkelijk kunt gebruiken in uw werk. Om u te ondersteunen bij het maken van de lesstof, maakt u tijdens en na de training gebruik van een aanvullende e-learning.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze training wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

RAW-bestekken

(2 bijeenkomsten)

  • Uitgangspunten van de RAW-systematiek
  • Opbouw van een RAW-bestek
  • Resultaatbeschrijvingen
  • Kwaliteitsborging

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘RAW-bestekken'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Trainingsvarianten

Deze training duurt 1 dag. De training wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant heeft 1 bijeenkomst van 09.30 uur tot 16.30 uur. De avondvariant heeft 2 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagtraining: € 615,50
Avondtraining: € 592,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Trainingskosten: € 531,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Arrangementskosten dag: € 25,-
Arrangementskosten avond: € 11,-
Locatiekosten dag: € 29,50
Locatiekosten avond: € 20,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

RAW-bestekken

De juiste handvatten voor projecten in de sector GWW - 1 dag

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.