Register-Makelaar Wonen (RM)

De volledige opleiding voor Register-Makelaar - 27 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zelfstandig aan de slag als makelaar. Bent u daarin geïnteresseerd? Volg dan deze opleiding. U wordt opgeleid tot erkend Register-Makelaar (RM) en kunt aan de slag als zelfstandige of bij een makelaarskantoor, in het bankwezen of bij de overheid. De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten met veel ervaring in makelaardij en vastgoed op het gebied van wonen. Met deze opleiding kunt u het diploma Register-Makelaar behalen en u certificeren als RM.

Doelgroep

Dit is de opleiding voor mensen die officieel gecertificeerd makelaar willen worden en ingeschreven willen zijn in het Register-Makelaar (RM). U bent al werkzaam in de sector en wilt zich certificeren, of u wilt een carrière starten in de makelaardij en vastgoed, met de specialisatie wonen.

Vooropleiding

Deze oplediing wordt verzorgd op HBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel wordt ervan uitgegaan dat u ten minste beschikt over een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren.

Doel en opzet

Na het volgen van deze opleiding en het behalen van het diploma Register-Makelaar (RM) kunt u zich certificeren tot Register-Makelaar (RM). U krijgt tijdens de bijeenkomsten veel kennis en inzicht. De bijeenkomsten worden geleid door docenten uit het veld. Zij zorgen voor een praktijkgerichte opleiding, waarbij ze veel van hun werkervaring gebruiken.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. De stof wordt per onderwerp behandeld, zodat u zich goed op elk examen afzonderlijk kunt voorbereiden. Een deel van de opleiding is ingeruimd voor examentraining, waarbij gebruikgemaakt wordt van oefenvragen van SVMNIVO. Met onze kennis en ervaring in het volwassenenonderwijs weten we hoe wij u het beste kunnen ondersteunen en begeleiden.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basistheorie Vastgoeddeskundige

 • Bouwkunde
  (7 dagen of 14 avonden)
 • Financiën en fiscaliteiten
  (5 dagen of 10 avonden)
 • Privaatrecht
  (5 dagen of 10 avonden)
 • Publiekrecht
  (5 dagen of 10 avonden)
 • Vastgoedeconomie
  (3 dagen of 6 avonden)

Aanvullende theorie makelaar wonen

 • Praktijkleer makelaar wonen
  (7 dagen of 14 avonden)
 • Vakbekwaamheid makelaardij wonen
  (3 dagen of 6 avonden)

Praktijkopleiding wonen

 • Praktijkopleiding wonen
  (5 dagen of 10 avonden)

Diploma

Tijdens de opleiding behaalt u per onderdeel een diploma. Voor het onderdeel Basistheorie Vastgoeddeskundige behaalt u 5 certificaten. Het onderdeel Specialisatie Makelaar Wonen bestaat uit 2 examens. Het totaal sluit u af met het examen Praktijkopleiding Wonen. U dient zich zelf in te schrijven voor deze examens via www.svmnivo.nl. Heeft u de onderdelen succesvol afgelegd, dan behaalt u het diploma ‘Register-Makelaar (RM)’ van SVMNIVO. Hiermee kunt u gecertificeerd worden als Register-Makelaar (RM). Tevens kunt u ervoor kiezen om door te studeren voor Register-Makelaar/Taxateur (RMT).

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 27 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 40 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 80 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 7.290,-

Avondopleiding: € 6.716,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 5.574,-

Studiemateriaal: € 576,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 1.025,-

Arrangementskosten avond: € 451,-

Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 2, 9 of 27 termijnen betalen.

Voor de modules Publiekrecht en Privaatrecht dient u zelf een wettenbundel aan te schaffen. De geadviseerde wettenbundel kunt u bestellen via de website van SVMNIVO.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Register-Makelaar Wonen (RM)

De volledige opleiding voor Register-Makelaar - 27 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.