Specialisatie Makelaar Wonen

Makelen of taxeren in de sector wonen, vervolg op Basistheorie Vastgoed - 11 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vindt u het leuk om voor particulieren de perfecte locatie te vinden, die aansluit bij hun eisen, wensen en mogelijkheden? Kies dan voor deze opleiding en specialiseer u tot makelaar-taxateur in de sector wonen. U wordt uitstekend voorbereid op de examens van SVMNIVO. Daarmee kunt u zich laten registreren in het KRMT en mag u KRMT achter uw naam voeren.

Doelgroep

Dit is de opleiding voor u, als u zich na het behalen van het diploma Basistheorie Vastgoed verder wilt professionaliseren als (kandidaat) register makelaar-taxateur (KRMT) voor de sector wonen. U bent bijvoorbeeld al werkzaam in vastgoed of makelaardij en wilt zich certificeren als makelaar of taxateur.

U kunt hierna nog verder leren voor register makelaar-taxateur. Volg hiervoor de opleiding Praktijkopleiding Wonen van NCOI.

Vooropleiding

Om de examens van SVMNIVO voor Specialisatie Makelaar Wonen te doen is het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige verplicht.

Doel en opzet

Het doel van de opleiding Specialisatie Makelaar Wonen is de mogelijkheid tot inschrijven in het KRMT. Hiervoor legt u 2 examens af bij SVMNIVO, Makelaardijleer Wonen en Vakbekwaamheid Makelaardij.

In deze opleiding wordt u optimaal op deze examens voorbereid door middel van 2 modules. U krijgt meer kennis over taxatie, makelaardij, marketing en hypotheken. Ook bereidt u zich voor op het onderdeel vakbekwaamheid door vaardigheden aan te leren. Wij zorgen niet alleen voor de beste voorbereiding op de examens, u kunt uw opgedane kennis ook direct toepassen in de praktijk. Onze docenten hebben veel ervaring in de praktijk en leren u graag de kennis en vaardigheden die u nodig heeft om uw diploma te halen en u in te schrijven in het KRMT.

Het studiemateriaal is actueel en sluit goed aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 8-10 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Praktijkleer makelaar wonen

(14 bijeenkomsten)

 • Makelaardij
 • Koop en verkoop
 • Huur, verhuur en beheer
 • Financiering
 • Waardebepaling
 • Marketing
 • Ethiek

Vakbekwaamheid makelaardij wonen

(6 bijeenkomsten)

 • Een brochure opstellen
 • Een verkoopplan opstellen
 • Onderhandelingstechnieken
 • Een koopovereenkomst opstellen
 • Een intakegesprek voeren
 • Een visiestuk schrijven en verdedigen

  Diploma

  U sluit de opleiding af met 2 examens bij examenbureau SVMNIVO. U dient zich hiervoor zelf in te schrijven via www.svmnivo.nl. Heeft u de toetsen succesvol afgelegd, dan behaalt u het diploma 'Specialisatie Makelaar Wonen’ van SVMNIVO. Met dit diploma kunt u zich laten registreren in het register KRMT, via www.krmtnivo.nl. U kunt hierna verder studeren voor register makelaar-taxateur RMT met de opleiding Praktijkopleiding Wonen van NCOI.Voor de examenkosten kunt u de website van SVMNIVO raadplegen.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden.

  • De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Totaalprijs

  Dagopleiding: € 2.290,-

  Avondopleiding: € 2.136,-

  De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 1.795,-
  Studiemateriaal: € 105,-
  Reprorechten: € 15,-
  Arrangementskosten dag: € 275,-

  Arrangementskosten avond: € 121,-

  Kosten extern examen: voor meer informatie www.svmnivo.nl.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 2 of 6 termijnen betalen.

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Specialisatie Makelaar Wonen

  Makelen of taxeren in de sector wonen, vervolg op Basistheorie Vastgoed - 11 dagen

  Opleidingsniveau

  Praktijkopleiding

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

  Voorlichtingsbijeenkomsten

  Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.