Training Vergroot je Zelfinzicht en Werk Prettiger Samen voor Technici

Beter samenwerken doordat u uzelf beter kent - 1 dag

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u beter samenwerken met collega's en opdrachtgevers? Heeft u weleens last van misverstanden of vindt u overleggen lastig? Met deze training gaat u aan de slag met duidelijk communiceren. U ontdekt uw communicatiestijl en kunt makkelijk meeveren in de stijlen van anderen. U kijkt naar uw eigen handelen en waarom u op een bepaalde manier reageert. Door meer inzicht in uzelf kunt u ook beter rekening houden met anderen. Na afloop van de training kunt u dan ook direct beter communiceren en samenwerken.

Uw resultaat

 • U bent zich bewust van uw eigen communicatiestijl
 • U kunt uw communicatiestijl aanpassen op uw gesprekspartner en doel van het gesprek
 • U bent in staat om naar uzelf te kijken en te reflecteren op uw handelen
 • U houdt rekening met emoties en gedachten van uw gesprekspartner

Doelgroep

U werkt in de techniek en u wilt prettiger samenwerken met uw collega's en opdrachtgevers. U bent bijvoorbeeld monteur of installateur.

Aanpak

De training is ontwikkeld voor en door technici. U volgt de training met andere medewerkers uit de techniek. Voordat u aan de training begint, kunt u aangeven wat u precies wilt leren in deze training. De trainer neemt dit mee bij de voorbereiding ervan. In de training gaat u aan de slag met uw zelfinzicht. U komt erachter waarom u bepaalde dingen doet en wat u belangrijk vindt. Dit helpt u in de communicatie met anderen. U oefent met het voeren van gesprekken. Hierbij let u op uw eigen vooroordelen en kijkt u goed hoe de ander reageert. U zult merken dat dit helpt. Samenwerken gaat na deze training makkelijker en beter.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Communicatiestijlen

 • Uw eigen (voorkeurs)communicatiestijl
 • Uw communicatiestijl afstemmen op uw doel
 • Sterkten en zwakten in uw communicatie

Waarden ontdekken

 • Wat doet u en waarom?
 • Wat vindt u belangrijk?
 • Waar krijgt u energie van?

Waarnemen

 • Hoe reageert de ander
 • Het vinden van achterliggende redenen
 • Uw eigen interpretatie
 • Relativeren

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Vergroot je Zelfinzicht en Werk Prettiger Samen'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

 • 15 januari 2020
 • 17 maart 2020
 • 15 mei 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 610,-

Trainingsmateriaal: € 30,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Vergroot je Zelfinzicht en Werk Prettiger Samen voor Technici

Beter samenwerken doordat u uzelf beter kent - 1 dag

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.