Menu

Digitale brochure aanvragen

Vastgoed Berekenen 2

Haal meer rendement uit investerings- en beheerbeslissingen - 3 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u meer weten over haalbaarheid, waarde, risico en rendement van vastgoedprojecten? Volg dan deze training. Door inzicht in financiële concepten kunt u optimaal rendement uit uw beleggingen en ontwikkelingen halen. In de training zet u risico’s af tegen investeringen en vertaalt u die analyse naar een financieel goed doordacht resultaat. U past berekeningen toe op diverse fases van het vastgoedproces, zoals grondexploitatie, projectontwikkeling, gebouwexploitatie en transformatie. Zo houdt u overzicht en haalt u meer rendement uit vastgoed.

Doelgroep

U bent beheerder of exploitant van vastgoed. U bent bijvoorbeeld werkzaam bij een woningbouwcorporatie, gemeente of beleggingsmaatschappij. Om deze reden heeft u veel baat bij het optimaal benutten van vastgoed. Daarnaast is de training geschikt voor onder meer adviseurs, verzekeraars, ontwikkelaars, aannemers, makelaars, architecten en bankmedewerkers. Deze training is een verdieping op Vastgoed Berekenen 1. Als u die training gevolgd heeft, is dit een uitstekende vervolgkeuze.

Doel en opzet

In deze training gaat u aan de slag met modellenbouw, analyses voor investeringen en analyses van grondexploitatie en projectontwikkeling. Met het inzicht hierin kunt u vastgoed- en projectfinancieringen analyseren en structureren. Doordat u waarde en rendement van vastgoed kunt bepalen, kunt u goed gefundeerde beslissingen nemen. Hiermee bent u een belangrijke partner bij investerings- en beheerbeslissingen.

Tijdens de training wordt u uitstekend begeleid door deskundige docenten met veel ervaring in de praktijk. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van de vastgoedmarkt en spelen hierop in. De docenten betrekken u actief in de bijeenkomsten en er is veel ruimte voor het bespreken van voorbeelden uit uw eigen werk. Tijdens de les gaat u zelf aan de slag met het maken van analyses en berekeningen: vergeet uw laptop (met Excel) niet mee te nemen.

Vooropleiding

U heeft een achtergrond (opleiding of werkervaring) op minimaal HBO-niveau. De training Vastgoed Berekenen 1 vormt een goede basis.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Vastgoed Berekenen 2'.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Vastgoedproces, vastgoedmarkt en financiële analysemethodieken
 • Vastgoed vanuit de belegger, ­ontwikkelaar en grondexploitant
 • Financiering van vastgoed, de vastgoedontwikkeling en de grondexploitatie
 • Corporate real estate/maatschappelijk vastgoed/zorgvastgoed
 • Btw en overdrachtsbelasting
 • Highest and Best Use
 • Case
 • Duurzaamheid
 • Herstructurering en transformatie
 • Portfolio- en assetmanagement
 • Parkeren
 • Toekomst van de vastgoedmarkt
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

Kijk voor de exacte trainingsdata en locaties op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Trainingskosten: € 2.310,-
Trainingsmateriaal: € 175,-

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Vastgoed Berekenen 2

Haal meer rendement uit investerings- en beheerbeslissingen - 3 dagen

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.