Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Cursus BHV

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Iedere werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. De BHV-cursus van onze businesspartner 112BHV is geschikt voor iedereen die een BHV-cursus of BHV-herhalingscursus zoekt. Onze cursus bestaat uit (adaptieve) e-learning op maat en een halve dag praktijk. Doordat iedere cursist zich voorbereidt op de praktijkcursus door middel van e-learning is het basiskennisniveau van iedere cursist gelijk. Hierdoor is de praktijk ook echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging oefenen, verbanden aanleggen en branden blussen. Onze BHV-cursus levert bij een voldoende beoordeling een erkend digitaal BHV-certificaat.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een BHV-cursus of BHV-herhalingscursus zoekt.

Aanpak

Iedere werkgever moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Daarom is hij verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen. In deze BHV-cursus leert u hoe u moet handelen bij calamiteiten op de werkplek. Met de Cursus BHV van 112BHV kunt u het BHV-diploma halen of verlengen. Er is dus geen onderscheid tussen de BHV-basiscursus en BHV-herhalingscursus.

In de cursus BHV wordt u of uw medewerker voorbereid op ongevallen, brand en ontruiming. U leert op de juiste wijze te handelen bij calamiteiten op de werkplek.

Optie: digitale blussing

Naast de traditionele brandoefening kunnen wij ook een digitale blussing verzorgen met behulp van de Bulls-eye. Hierdoor kunnen we situatiegericht oefenen in de eigen werkruimte met de CO2- en schuimblusser.

Het BullsEye-systeem is het meest innovatieve systeem voor fire-trainingen op dit moment. De BullsEye gebruikt digitale vlammen om branden uit klasse A, B en E te simuleren. Via sensoren detecteert het waar de gebruiker de blusser op richt. Het BullsEye-systeem kan herkennen welk type blusser een cursist inzet en zal alleen reageren als de cursist de juiste keuze maakt.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

BHV-cursus online

(1 bijeenkomsten)

 • Aanleggen van diverse verbanden
 • Luchtweg openen, hoofd kantelen, kinlift uitvoeren en ademhaling controleren
 • Slachtoffer van buik naar rug draaien of in de stabiele zijligging leggen
 • Reanimeren en werken met een Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Opheffen van een luchtwegblokkade
 • Controleren en openen van een deur bij het vermoeden van brand
 • Bestrijden van een beginnende brand. Ook bieden wij optioneel de mogelijkheid voor digitaal blussen

  Certificaat

  Gedurende de BHV-praktijkcursus beoordelen we u op de praktijkhandelingen die u verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt u een erkend digitaal BHV-certificaat.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  Iedere cursist bereidt zich via e-learning voor op het praktijkonderdeel, dus het basiskennisniveau is van iedere cursist gelijk. Hierdoor kunnen basis- en herhalingscursisten samen een praktijkcursus volgen en kunnen wij voor u de praktijkcursussen makkelijker plannen. Tijdens de praktijkcursus oefenen de cursisten in kleine subgroepen van 3-4 personen en leren van elkaar. De praktijkcursus duurt 4 uur. De trainers zijn NIBHV-, Rode Kruis-, Oranje Kruis- en NRR-gecertificeerd.

  Enkele voordelen van onze praktijktraining op een rij:

  • Praktijk is echt praktijk. Alleen maar oefenen: reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging oefenen, verbanden aanleggen en branden blussen
  • Kleine groepen
  • Zeer efficiënt en maar een halve dag
  • Dichtbij op een van de 22 locaties in Nederland of bij u op locatie
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  Cursus BHV

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.