Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Certified Management Accountant (CMA)

Het internationale alternatief voor de RC-opleiding op Masterniveau - 12 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De opleiding tot Certified Management Accountant (CMA) is bedoeld voor de financieel professional die werkt bij een organisatie met internationale contacten of met internationale ambities. De opleiding tot CMA bestaat uit twee delen (parts) op Masterniveau. In Part 1 staan financiële rapportage, planning en control centraal. Part 2 omvat onder andere financiële analyse, riskmanagement en ethiek. In 12 maanden word je zo voorbereid op de twee officiële examens van het Institute of Management Accountants (IMA). CMA wordt internationaal erkend en herkend als de benchmark voor management accountants. Het is hét internationale alternatief voor opleidingen voor Register Controller. IMA® (Institute of Management Accountants), met meer dan 140.000 leden, is de wereldwijde vereniging van accountants en financieel professionals in het bedrijfsleven en is een van de grootste en meest gerespecteerde verenigingen die uitsluitend gericht zijn op het bevorderen van management accounting professionals.

Doelgroep

Je bent op HBO- of academisch niveau werkzaam in de financieel economische en administratieve sector, als financial of business controller, accountant in business of CFO. Je hebt een internationale werkomgeving of internationale ambities en wilt een waardevol wereldwijd erkend diploma op financieel gebied behalen. Hiermee toon je aan dat je op Masterniveau de kennis en vaardigheden hebt die van een hoogopgeleide financieel professional gevraagd worden.

Doel en opzet

Markus Verbeek Praehep werkt voor deze opleiding met 'state-of-the-art' lesmateriaal. We kiezen er bewust voor om al onze studenten te laten werken met het 'Platinum Package' dat internationaal wordt geroemd, een fantastisch systeem. Naast de ondersteuning van onze ervaren docent werk je met een leeromgeving met de volgende kenmerken:

  • Instructieclips, PowerPoint slides en samenvattingen voor elke sectie en elk onderwerp
  • Diagnostische toetsen, zodat je vooraf kunt zien waar de meeste aandacht aan moet worden besteed
  • Exam Planner. Geef aan wanneer je start en wanneer je examen wilt doen, hoeveel uur je op welke dagen kunt studeren en het systeem berekent wat je op welke dagen moet doen. Loop je uit? Geen probleem, de planner past je route aan
  • Score Predictor. Weet wanneer je klaar bent voor het examen met deze nieuwste functionaliteit die je een betrouwbaar scorebereik biedt voor elke sectie en voor het hele examen
  • Flash Cards die je helpen om je kennis te automatiseren en te memoriseren
  • Unlimited Access Until You Pass
  • Bij het afleveren van het lesmateriaal op je huisadres wordt er gevraagd om de douaneheffing te voldoen van ongeveer € 40,-. Helaas is dat niet anders te regelen zonder dat dit ten koste gaat van de levertijd.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke toelatingseisen voor deze opleiding. Wel heb je enige voorkennis op Bachelorniveau nodig op het gebied van economie, statistiek en bedrijfsadministratie.

Om toegelaten te worden tot de externe CMA-examens gelden er eisen. Hiervoor is een registratie bij IMA verplicht. Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal een erkend Bachelorgetuigschrift. Zie voor meer informatie hierover de website van IMA: www.imanet.org.

Certified Management Accountant (CMA)

Het internationale alternatief voor de RC-opleiding op Masterniveau - 12 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.