Menu

Certified Management Accountant (CMA) - e-learning

Kwalificatie voor een internationale carrière - e-learning

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze e-learningopleiding tot Certified Management Accountant (CMA) is bedoeld voor de financieel professional met internationale ambities. De e-learningopleiding bestaat uit 2 delen (parts) op Masterniveau. In Part 1 staan financiële rapportage, planning en control centraal. Part 2 omvat onder andere financiële analyse, riskmanagement en ethiek. Zo wordt u optimaal voorbereid op de 2 officiële examens van het Institute of Management Accountants (IMA). CMA wordt internationaal erkend en herkend als waardevolle opleiding. Het is hét internationale alternatief voor opleidingen voor register controller.

Voor wie?

U bent op HBO- of academisch niveau werkzaam in de financieel administratieve sector, als business controller, accountant in business of CFO. U heeft een internationale werkomgeving, of internationale ambities, en wilt een waardevol diploma op financieel gebied behalen. Hiermee toont u wereldwijd aan dat u op Masterniveau de kennis en vaardigheden hebt die van een hoogopgeleide financieel professional gevraagd worden.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke toelatingseisen voor deze e-learningopleiding. Wel heeft u enige voorkennis op Bachelorniveau benodigd op het gebied van economie, statistiek en boekhouden.

Om toegelaten te worden tot de externe CMA-examens gelden er eisen. Hiervoor is een registratie verplicht. Ook dient u in het bezit te zijn van minimaal een erkend Bachelorgetuigschrift. Zie voor meer informatie hierover de website van IMA: www.imanet.org.

Aanpak

Deze e-learningopleiding bestaat uit 2 delen. De opleiding sluit aan op de vaste examenperioden van IMA. Het is ook mogelijk om u voor beide delen afzonderlijk in te schrijven.

De moderne e-learningomgeving bevat alle ingrediënten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op het CMA-examen, waaronder:

 • Een planningsmodule waarin u aangeeft wanneer u tijd heeft om te studeren. De module plant vervolgens wanneer u welke zaken het beste kunt oppakken, zodat u zich tijdig en volledig voorbereidt op het examen. Bij onvoorziene omstandigheden berekent de planningsmodule een nieuw plan.
 • Per onderwerp opgenomen clips van een docent met bijbehorende presentatie.
 • Veel oefenopgaven met directe feedback.
 • Een database met examenopgaven ter voorbereiding op uw examen.
 • Begeleiding door een docent op afstand.
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze e-learningopleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Section A: External Financial Reporting Decisions
 • Section B: Planning, Budgeting and Forecasting
 • Section C: Performance Management
 • Section D: Cost Management
 • Section E: Internal Controls
 • Section F: Technology and Analytics
 • Exam Training Part 1
 • Section A: Financial Statement Analysis
 • Section B: Corporate Finance
 • Section C: Decision Analysis
 • Section D: Risk Management
 • Section E: Investment Decisions
 • Section F: Professional Ethics
 • Exam Training Part 2

CMA Part I Financial Reporting, Planning, Performance and Control
CMA Part II Financial Decision Making

  Examen en certificaat

  U schrijft u in voor de 2 examens bij IMA. Voor de certificering moeten beide examens behaald worden conform de door IMA gestelde voorwaarden.

  Om u Certified Management Accountant te mogen noemen heeft u daarnaast 2 jaar relevante werkervaring nodig, te behalen in een periode van maximaal 7 jaar. Ook is een actief lidmaatschap bij IMA vereist. CPD (Continual Professional Development) maakt hier deel van uit. Hiervoor organiseert IMA jaarlijks activiteiten.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Duur

  U volgt deze opleiding op basis van e-learning. Het voordeel van e-learning is dat u zelf kiest waar en wanneer u de lesstof doorloopt. Tijdens de e-learning wordt u op afstand begeleid door een ervaren docent. Deze begeleiding blijft na het starten van de e-learningopleiding maar liefst 12 maanden beschikbaar.

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten

  Lesgeld: € 1.590,-
  Studiemateriaal: € 1.050,-
  Reprorechten: € 15,-

  De volgende kosten zijn niet inbegrepen in het programma:

  • Registratiekosten IMA (USD 15,-)
  • Entrance fee CMA (USD 250,-)
  • Examengeld Part 1 en Part 2 (USD 415,- per deel)
  • Lidmaatschap IMA (USD 230,- per jaar)

  Extra voordeel

  U kunt u ook voor afzonderlijke modules inschrijven. Indien u het complete programma afneemt, bent u ruim 15-20% voordeliger uit.

  Certified Management Accountant (CMA) - e-learning

  Kwalificatie voor een internationale carrière - e-learning

  Vakgebied

  Financieel

  Opleidingsniveau

  Post Bachelor

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.