Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen

In 1 lesdag word je getraind om kinderen EHBO te kunnen bieden

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de spoedeisende hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de 0 en 4 jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meestal letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. De Cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen biedt cursisten de handvatten om op een adequate manier EHBO bij kinderen toe te passen. Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig of zelfs verplicht om de Cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen te volgen. De cursist leert hier heel specifiek om letsel bij baby’s en kinderen te beoordelen en te behandelen in acute en niet acute situaties. Gedurende de EHBO-praktijkbijeenkomst wordt onder toezicht van het Rode Kruis de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een Erkend Certificaat EHBO aan Baby’s en Kinderen van het Rode Kruis. Dit certificaat is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt ook binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Doelgroep

Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig of soms zelfs verplicht om de Cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen te volgen. Je leert hier heel specifiek om verschillende verwondingen bij baby’s en kinderen te beoordelen en te behandelen in acute en niet acute situaties.

Aanpak

In deze EHBO-cursus leer je hoe je met preventieve maatregelen een kindveilige omgeving creëert. Daarnaast is de cursus gericht op veelvoorkomende ongevallen zoals een tand door de lip, vergiftiging door schoonmaakmiddelen of brandwonden.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen

In 1 lesdag word je getraind om kinderen EHBO te kunnen bieden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.