Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Ethische Dilemma's in de Zorg

Voor het oplossen van dilemma’s uit de dagelijkse praktijk - DUUR@

Opleidingsniveau

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elke professional in de gezondheidszorg loopt tegen morele of ethische dilemma’s aan. Je moet afwegen hoever je kunt gaan, wat verantwoord is en wat er van je wordt verwacht. Dit geldt niet alleen voor het oplossen van concrete problemen, het gaat ook over je eigen opvattingen in het werk. Als professional wordt van je verwacht dat je je beslissingen kunt onderbouwen en toelichten. Gestructureerd reflecteren op morele vraagstukken helpt bij het maken van een doordachte beslissing. In deze korte training van onze businesspartner Pro Education krijg je praktische handvatten voor het oplossen van dilemma’s uit de dagelijkse praktijk.

Je resultaat

Na afloop van deze training benoem en analyseer je morele dilemma’s uit de eigen praktijk op een gestructureerde wijze. Je kiest de juiste gespreksmethode voor het oplossen van morele dilemma’s van jezelf of je collega. Je kunt de oplossing voor een dilemma verantwoorden en geeft aan wat het belang is van het bespreken van de dilemma’s. Ook signaleer en bespreek je beroepsethische kwesties in de eigen praktijk.

Doelgroep

Deze training is zeer waardevol voor paramedici en andere zorgprofessionals die in gesprek willen gaan met collega’s over de morele aspecten van dilemma’s in de dagelijkse praktijk.

Aanpak

De theorie breng je onder deskundige begeleiding meteen in praktijk door het gebruik van didactische werkvormen, zoals vele praktische oefeningen en een onderwijsleergesprek. De combinatie van een zeer deskundige docent en een inspirerende bijeenkomst maakt deze training bijzonder effectief.

De training wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Ethische Dilemma's in de Zorg

Voor het oplossen van dilemma’s uit de dagelijkse praktijk - DUUR@

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.