Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Algemeen Maatschappelijk Werk

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit HBO-programma geeft je praktisch en toepasbaar inzicht in de belangrijkste aspecten van algemeen maatschappelijk werk. Dit vakgebied richt zich veelal op mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld bij een echtscheiding, financiële problemen of rouwverwerking. In dit praktijkgerichte programma verdiep je je in verschillende maatschappelijke thema's en doelgroepen waar je in je werk mee te maken kunt krijgen. Je ontwikkelt je begeleidingsvaardigheden, oefent met het toepassen van verschillende gesprekstechnieken en leert oplossingsgericht te werk te gaan. Onder leiding van topdocenten uit de praktijk ontwikkel je je visie op je rol als sociaal werker.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de maatschappelijke hulpverlening en wilt je kennis en vaardigheden op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van social work.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte HBO-programma richt je je op de kern van dit vakgebied. Je werkt aan opdrachten die je telkens koppelt aan je eigen werkomgeving. Zo kun je het geleerde vrijwel direct toepassen in de praktijk. Aan de hand van boeiende cases en praktische opdrachten leer je oplossingsgericht te werk te gaan en je cliënten zo effectief mogelijk te begeleiden.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf ook actief zijn in het domein van maatschappelijk werk en dienstverlening. Bovendien beschik je tijdens de studie over actuele literatuur en kun je gebruikmaken van onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je relevante informatie rondom het programma en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Algemeen Maatschappelijk Werk

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.