Menu

HBO Arbeids- en Organisatiepsychologie

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om medewerkers te motiveren en stimuleren in hun werk zijn de juiste handvatten nodig. In dit HBO-programma leer je zowel het individuele functioneren als het gezamenlijk functioneren van een organisatie verbeteren. Je verdiept je in groepsdynamica, organisatiecultuur en regelgeving rondom arbeid en gezondheid. Ook pas je belangrijke psychologische thema’s toe op de effectieve inzet van mensen in organisaties. Zo leer je hoe je teams efficiënter laat samenwerken en de productiviteit en het werkplezier binnen het bedrijf kunt laten stijgen.

Doelgroep

Je wilt kennis ontwikkelen over psychologie in relatie tot mensen in organisaties en je hebt behoefte aan praktisch toepasbare kennis. Je bent bijvoorbeeld HR-manager, coach, organisatieadviseur of verandermanager.

Doel en opzet

In dit programma worden de onderwerpen op een sterk praktijkgerichte wijze benaderd. Je verdiept je onder meer in het nut van interventies in de werkomgeving en de oorzaken van ziekteverzuim. Ook leer je hoe je medewerkers met een burn-out op de juiste wijze kunt helpen met de re-integratie in een organisatie. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan opdrachten waarbij je de theorie voortdurend in verband brengt met de dagelijkse praktijk. Ook kun je tijdens je studie gebruikmaken van de actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Arbeids- en Organisatiepsychologie

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.