Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Autismespectrumstoornissen

Praktijkgericht programma over de ontwikkelingsstoornis autisme - 6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je personen met autisme helpen en begeleiden bij de problemen die zij tegenkomen in hun dagelijks leven? Dan is HBO Autismespectrumstoornissen iets voor jou. Tijdens dit programma krijg je zicht op de oorzaken en kenmerken van verschillende stoornissen, de specifieke doelgroepen en de wijze waarop je cliënten met autisme kunt begeleiden. Aan de hand van recent onderzoek en praktijkvoorbeelden behandel je samen met onze docenten veelvoorkomende problemen uit de praktijk en richt je je op de omgang met mensen met autisme. Zo ben je straks beter in staat om cliënten met een autismespectrumstoornis te begeleiden.

Doelgroep

Je bent bijvoorbeeld maatschappelijk werker en wilt je vanuit je vakgebied of persoonlijke interesse professionaliseren op het gebied van autismespectrumstoornissen. Daarbij wil je je graag op HBO-niveau ontwikkelen, zodat je beter in staat bent cliënten met een autismespectrumstoornis te begeleiden.

Doel en opzet

In dit boeiende programma verdiep je je in de belangrijkste thema’s van autismespectrumstoornissen. Je leert onder andere autisme vroegtijdig herkennen en diagnosticeren en je gaat aan de slag met het analyseren, observeren en rapporteren van problematische situaties. Je leert verschillende gesprekstechnieken toepassen in gesprekken met cliënten om hun eigen kracht en herstel te bevorderen. Daarnaast ontwikkel je adviesvaardigheden waarmee je advies kunt geven aan cliënten en familie, maar ook aan professionals of vrijwilligers wat betreft de omgang met en begeleiding van cliënten.

Je wordt opgeleid door deskundige docenten die zelf jarenlange ervaring hebben op het gebied van autismespectrumstoornissen. Daardoor weten zij precies wat je nodig hebt in de praktijk. Gedurende het programma werk je aan cases en praktische opdrachten die je direct koppelt aan je eigen werkomgeving. Hierbij word je ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Social Worker

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Autismespectrumstoornissen

Praktijkgericht programma over de ontwikkelingsstoornis autisme - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.