Menu

Lerarenopleiding Engels - Zij-instroom (met subsidie)

Haal in 2 jaar je bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je vindt het Engels een mooie taal en hebt een passie voor de Engelse cultuur en literatuur. Graag wil je deze passie overbrengen aan jongeren. Daarom wil je je laten omscholen tot leraar Engels. Als leraar Engels heb je de uitdagende taak om leerlingen op pedagogische wijze te begeleiden in hun ontwikkeling en hen met interessante opdrachten te stimuleren hun kennis van het Engels uit te breiden. Deze speciaal voor zij-instromers ontwikkelde opleiding helpt je om je doel in korte tijd te realiseren. Vanaf het begin van de opleiding combineer je werken en leren, waardoor je meteen praktijkervaring opdoet. Na het behalen van je diploma heb je uitstekende kansen op de arbeidsmarkt.

Waarom leraar Engels?

Van goed ontwikkelde Engelse taal- en schrijfvaardigheden kunnen leerlingen veel profijt ondervinden. Engels is een wereldtaal die essentieel is bij het internationaal zaken doen en ook veel vakliteratuur wordt in het Engels gepubliceerd. Voor het toekomstperspectief van je leerlingen zijn de Engelse lessen daarom ook essentieel. Als leraar Engels inspireer je je leerlingen en help je ze op weg in deze mooie taal en cultuur. Vanuit elke unieke situatie weet je de juiste aanpak te kiezen om de leerlingen te motiveren. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid ben je ervan verzekerd dat je je leerlingen de juiste weg op kunt helpen.

Subsidie

Met de subsidie zij-instroom kunnen schoolbesturen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor zij-instromers. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- en wordt één keer per zij-instromer verstrekt. De school kan de subsidie aanvragen nadat de zij-instromer is gestart met de opleiding tot en met 15 oktober het daaropvolgende kalenderjaar. Meer informatie over deze regeling vind je op duo.nl.

Toelatingsvoorwaarden

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd)
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Procedure

Wanneer je interesse hebt in het zij-instroomtraject wordt een intakegesprek gepland met jou, de coördinator zij-instroom van NCOI en je werkgever. Wanneer je in aanmerking komt voor het zij-instroomtraject wordt de inschrijving hiervan door NCOI geregeld. Om vast te stellen of je voldoet aan de eisen om zij-instromer te worden wordt er vervolgens een geschiktheidsonderzoek gedaan. Het verkrijgen van een positieve geschiktheidsverklaring is een wettelijk verplichte voorwaarde om als zij-instromer te kunnen starten.

In het geschiktheidsonderzoek wordt gekeken of je voldoet aan de bekwaamheidseisen om binnen 2 jaar een bevoegdheid te behalen en welke aanvullende scholing en begeleiding je nodig hebt. Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit een kennistoets, het samenstellen van een portfolio waarin je ook praktijkopdrachten gericht op het handelen van een leraar voortgezet onderwijs Engels (bijvoorbeeld het ontwikkelen van lessen) uitvoert, een observatieles en een criteriumgericht interview waarin het portfolio wordt besproken.

Vanuit het geschiktheidsonderzoek wordt duidelijk wat je al beheerst en waaraan je nog moet werken. Op basis hiervan wordt je scholings- en begeleidingstraject op maat samengesteld en vastgelegd in het scholingsprogramma. Let op: naar aanleiding van het geschiktheidsonderzoek kan ook de uitslag volgen dat je je bevoegdheid niet in 2 jaar kunt behalen. Als dat het geval is, kun je je aanmelden voor de reguliere of versnelde lerarenopleiding Engels.

Voor meer uitgebreide informatie over de opzet van het traject zie Zij-instroom.

Werken in het voortgezet onderwijs

Heb je zelf al een baan gevonden in het voortgezet onderwijs op basis waarvan je het traject zij-instroom kunt starten, dan kun je je samen met de school direct aanmelden. Indien je nog geen baan hebt en op zoek bent naar een baan in het onderwijs maar wel als zij-instromer wilt deelnemen, neem dan contact op met NCOI. Samen met partners vullen wij tal van projecten in om tekorten in het onderwijs op te lossen. Wij brengen je graag in contact.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Erkend getuigschrift

Nadat je het speciaal voor jou samengestelde programma hebt gevolgd en ervaring in de praktijk hebt opgedaan, wordt er een bekwaamheidsonderzoek afgenomen waarmee je laat zien dat je aan de wettelijke eisen voldoet om voor de klas te mogen staan. Je wordt getoetst op vakinhoudelijke, vakdidactische en pedagogische kennis en vaardigheden. Bij voldoende beoordeling van het bekwaamheidsonderzoek behaal je je getuigschrift.

Je behaalt met deze opleiding een erkend getuigschrift. Je ontvangt namelijk het officiële getuigschrift ‘Getuigschrift Hoger Beroepsonderwijs’. Je bent dan bevoegd leraar. Daarnaast mag je de graad Bc (Baccalaureus) voeren. Alle lerarenopleidingen van Hogeschool NCOI zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Programma

Dit programma dat maximaal 2 jaar in beslag neemt, wordt op maat samengesteld op basis van het intakegesprek en het geschiktheidsonderzoek. Het onderwijs kan bestaan uit klassikale lessen en begeleiding (bestaande uit voortgangsgesprekken, lesobservaties en nabesprekingen). Elke module rond je af met een examen of opdracht. Aan het einde van je traject wordt een bekwaamheidsonderzoek afgenomen. Bij positieve afronding ontvang je het getuigschrift ‘Getuigschrift Hoger Beroepsonderwijs’.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Je rondt het traject zij-instroom af in maximaal 2 jaar. Je scholingsprogramma wordt opgesteld op basis van de uitkomst van je geschiktheidsonderzoek. Afhankelijk van de benodigde onderdelen zal het traject tussen de € 10.000,- en € 16.000,- kosten. Je onderwijsinstelling kan mogelijk een bedrag van € 20.000,- aan subsidie ontvangen om je een werkplek als zij-instromer te bieden.

Geschiktheidsonderzoek € 1.995,-

Zij-instroomtraject € 10.000,- tot € 16.000,-

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Lerarenopleiding Engels - Zij-instroom (met subsidie)

Haal in 2 jaar je bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.